Trump: Dacă eram președinte, i-aș fi spus lui Putin ”NU mai poți folosi cuvântul ăla NICIODATĂ!”. Arsenalul nostru nuclear este mult mai mare

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 26 apr 2022, 12:47 | Categorie: Politică

Donald Trump iese din nou la rampă.

Donald Trump a oferit un nou interviu.

Ca de obicei, combativ și nestăpânit, Trump a lovit în toate direcțiile: l-a atacat pe Prințul Harry, l-a criticat pe premierul britanic Boris Johnson și a sugerat că va candida din nou la Casa Albă.

Fostul președinte american a fost intervievat de Piers Morgan, pentru TalkTV, un nou canal al News UK.

În timpul interviului, Trump l-a atacat pe președintele Joe Biden pentru modul în care SUA s-au implicat în conflictul ucrainean, spunând că invazia rusă nu s-ar fi produs dacă lui Trump nu i-ar fi fost furată victoria electorală din 2020: „Dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate, nu, nu ai avea pe nimeni mort astăzi”, a spus fostul președinte al SUA, care susține, în continuare, fără temei, că alegerile pentru președinția SUA au fost furate.

El a anunțat că va candida din nou în 2024, spunându-i lui Piers Morgan: „Oamenii vor fi fericiți. Poate chiar și tu vei fi fericit.”

”Dacă nu există minte, vei ajunge la un război nuclear”

El a spus că reputația Angelei Merkel a fost „ciuntită” deoarece fosta cancelară germană nu a reușit să-și elibereze Germania de dependența de gazul rusesc.

Întrebat fiind de războiul din Ucraina, Trump a răspuns că lumea ar putea fi în pragul unei catastrofe nucleare din cauza modului lui Biden de a rezolva criza.

”Dacă nu există minte, vei ajunge la un război nuclear. Acesta este doar începutul, acesta este începutul! Până acum, am prezis întotdeauna corect.”

Trump a spus că, dacă ar fi fost la putere, i-ar fi spus lui Putin să înceteze să cu amenințările nucleare, amintindu-i de dimensiunea arsenalului nuclear al Americii.

”Avem cea mai mare forță navală din istorie. I-aș spune (lui Putin n.r.): „Avem mult mai mult decât tine. Mult, mult mai distructiv decât tine și nu mai poți folosi acel cuvânt (nuclear n.r.) niciodată! Și dacă o faci, vor fi probleme!", a spus Trump.

El a adăugat că Biden ar trebui să ajungă la un acord cu președintele Putin: „Ar trebui să o facem rapid. Când oamenii se vor uita înapoi la această perioadă, ne va fi rușine de ceea ce am făcut sau de ceea ce nu am făcut pentru a opri această catastrofă. Este un dezastru. Acesta este, într-un fel, deja un război mondial”, a spus el.

Citește și: Exploziile din Transnistria. Documente interceptate. ”Totul arată că Rusia intensifică provocările”

În ceea ce o privește pe Angela Merkel, Trump a declarat că l-a avertizat pe fostul cancelar german, la o întâlnire a liderilor mondiali, că țara ei s-a predat de fapt Rusiei, din cauza gazului cumpărat de la Kremlin.

Trump a mai spus că a fluturat, în timpul discuției celor doi, un șervețel alb ca simbol al criticii sale, spunând următorul mesaj: „Ați putea să-mi faceți o favoare și să ridicați imediat acest steag al capitulării”.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite