Tentative de ASASINAT. Rușii au ÎNCERCAT să-l omoare pe Zelenski de câteva ori într-o săptămână

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Ziarul britanic The Times relatează că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost ținta a cel puțin trei încercări de asasinat în ultima săptămână.

Potrivit jurnaliştilor, două grupuri diferite au fost trimise pentru asasinarea liderului ucrainean - mercenari din gruparea lui Wagner pro-Kremlin şi forţele speciale cecene. 

De fiecare dată când asasinatele au fost dejucate de ofițerii FSB ruși care se opun războiului cu Ucraina, scrie ziarul.

Mercenarii lui Wagner din Kiev au suferit pierderi în timpul încercărilor lor și au fost îngrijorați de cât de exact și-au prevăzut ucrainenii acțiunile, arată Unian. 

O sursă apropiată grupului a spus că conștientizarea lui Zelensky în materie de securitate a devenit „înfricoșătoare” pentru ei. Tot sâmbătă, la periferia Kievului a fost împiedicată o tentativă de asasinat a unui grup de mercenari ceceni.

Misiunea ”Wagnerienilor”

La sfârșitul săptămânii trecute a apărut informația că peste 400 de mercenari din trupele Wagner au primit o misiune specială, aceștia având ordin să-i asasineze pe președintele Volodimir Zelenski și pe membrii guvernului, pentru a facilita preluarea puterii de către Rusia.

Negocierile sunt ”perdea de fum”, li s-ar fi spus mercenarilor.

Informațiile despre planul lor au ajuns sâmbătă dimineața la guvernul ucrainean și, în câteva ore, Kievul a anunțat un lockdown „dur”, de 36 de ore, pentru a curăța orașul de sabotorii ruși.

Misiunea ”Kadîroviților”

Oleksii Danilov, șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, unul dintre sfătuitorii președintelui, a anunțat că au lichidat o echipă cecenă de elită care plănuia ”uciderea” președintelui Zelenski.

Întregul grup de elită al ”Kadîroviților” ar fi fost distrus, spun surse ucrainene. Kadîrov recunoștea, acum câteva zile, moartea doar a doi dintre luptătorii săi.

”Pot spune că grupul de elită al lui Kadîrov, care a venit aici special pentru a-l elimina pe președintele nostru, a fost distrus", a spus Danilov, citat de Unian.

El a mai spus că acest ”grup al lui Kadîrov” a fost împărțit în două, unul fiind lichidat la Hostomel.

Citește și: Putin trimite batalionul morții. WAGNER are ordin: ELIMINAȚI-L pe Zelenski! Pe listă mai sunt 23 de oameni-cheie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel