SUA: Rusia renunţă la Kiev. CTP: Putin ar VREA să-l ucidă de 10 ori pe Zelenski, nu o dată!” / Au fost 10 ASASINATE ratate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Evaluările Pentagonului arată că Putin a renunțat la obiectivul de a cuceri Kievul.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, arată că Putin s-a așteptat la o victorie rapidă în Ucraina, iar prelungirea războiului îl determină să își concentreze atenția pe sudul și estul Ucrainei.

”Putin a crezut că ar putea să cucerească Ucraina foarte rapid, să captureze imediat această capitală. S-a înşelat. Cred că Putin a renunţat la eforturile sale de a cuceri capitala şi se concentrează acum asupra sudului şi estului ţării”, a declarat șeful Pentagonului, în cadrul unei audieri în Senatului american.

CTP, despre relația Putin-Zelenski

”Vă dați seama cum a sunat gestul ăla al lui (Zelenski n.r.), . Sigur că Putin ar vrea să îl ucidă, în orice moment, ar vrea să-l ucidă de vreo zece ori, dacă s-ar putea, nu o dată, în sensul că au fost zece asasinate ratate. Păi, Putin le-ar fi vrut pe toate reușite, pe toate zece, dacă se poate! Aici nu e un fake-news, omul ăsta își riscă viața în fiecare secundă. (...) Este un foarte bun comunicator și este elementul cheie în rezistența ucraineană”, remarcă Cristian Tudor Popescu.

Foto: captură Digi24

”Sigur, Zelenski joacă, joacă roluri aici (...) dar este o manipulare în sens pozitiv. S-a dus la canadieni și (...) le-a spus <<Ia, imaginați-vă cum arată Edmonton, cum arată Ottawa, Vancouver, când vă treziți să vă beți cafeaua și vă explodează o bombă de câteva tone>>. (...) Fiecăruia i-a oferit ceea ce vroia să audă. Sigur că e un teatru ăsta, ce joacă el, dar este ceea ce trebuie să facă ca să mobilizeze ajutorul”, a mai spus Popescu, la Digi24.

Geoană: Rusia a învățat din greșeli

”Intrăm într-un moment de inflexiune în acest război (...) Obiectivul minimal pe care și-l propune Kremlinul este ocuparea completă a Donbasului și ocuparea fâșiei dintre Crimeea și Donbas”, a avertizat Mircea Geoană.

SG NATO mai spune că rușii au învățat din campania de până acum și au luat măsuri, dar vede un aspect care va fi greu ca forțele ruse să îl remedieze atât de repede: ”Unde (rușii n.r.) stau foarte prost în continuare este cu moralul trupelor, care continuă să fie la un nivel foarte scăzut”, a explicat Geoană.

Citește și: Ungaria rupe rândurile și ACCEPTĂ plata în ruble. Reacția Kievului: Negocieri purtate la Budapesta, propuneri CINICE

Finlanda e gata! Cetățenii europeni cei mai pregătiți pentru atacul RUȘILOR: „Îi așteptăm încă din Al Doilea Război Mondial”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel