SUA: Putin vrea să ANEXEZE Donețk și Luhansk. ”Intenționează să organizeze referendumuri la mijlocul lunii mai”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Ambasadorul SUA la OSCE a spus care este planul Rusiei pentru următoarea perioadă.

Rusia intenționează să anexeze în curând cele două regiuni de est ale Ucrainei, Donețk și Luhansk, a declarat ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, invocând „informații de încredere”.

Adresându-se reporterilor la Washington, Michael Carpenter a spus: „Conform ultimelor rapoarte, credem că Rusia va încerca să anexeze la Rusia Republica Populară Doneţk şi Republica Populară Lulansk”, arată CNN.

„Rapoartele spun că Rusia intenționează să organizeze referendumuri la mijlocul lunii mai pentru realizarea anexării”, a adăugat el.

„Rusia ar putea face același lucru și în Herson, unde deja impune rubla ca monedă oficială”, spune Carpenter .

La începutul acestui an, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a recunoscut independența celor două regiuni separatiste.

Carpenter a adăugat că Rusia răpește oficiali locali în orașele pe care le deține în estul și sudul Ucrainei pentru a le înlocui cu „grupuri loiale Moscovei”. El susține că rușii răpesc directori de școli, jurnaliști, activiști locali și oficiali municipali.

„Au existat, de asemenea, rapoarte că forțele ruse au întrerupt accesul la internet în acele regiuni pentru a bloca fluxul de informații de încredere”, a spus Carpenter.

SUA: Rușii plănuiesc o nouă Constituție a Ucrainei. Face parte din ”manualul Rusiei”

Zilele trecut, ambasadorul SUA la OSCE arăta că există informații credibile conform cărora planurile ulterioare ale Rusiei de a invada Ucraina includ răsturnarea forțată a autorităților locale, alese democratic.

De asemenea, ruși au pregătită și o nouă Constituție pentru Ucraina

Planurile includ dizolvarea autorităților municipale locale din Ucraina. Noi structuri de guvernare ar trebui stabilite în teritoriile „eliberate”, aflate acum sub controlul Rusiei, a declarat ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) Michael Carpenter.

Potrivit misiunii SUA la OSCE, tehnicile fac parte din ”manualul Rusiei, care a exploatat în mod repetat false procese „electorale” cu încercări de a impune așa-numitele „noi realități”, inclusiv organizarea de referendumuri false în încercarea de a da o aparență de legitimitate subjugării.

Planurile Rusiei includ interdicția de a candida pentru funcții publice, măsură ce ar fi aplicabilă pentru actualii guvernanți legitimi ucraineni.

Citește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel