Ambasadorul SUA la OSCE: Rușii plănuiesc o nouă Constituție a Ucrainei. Face parte din ”manualul Rusiei”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Rusia nu renunță la planul patentat în Donbas, Georgia sau în R. Moldova și vrea să instaleze regimuri marionetă în zone din Ucraina.

Americanii sunt destul de siguri că obiectivele inițiale ale Rusiei au fost într-adevăr să răstoarne guvernul de la Kiev și să înlocuiască brutal conducerea ucraineană.

Ambasadorul SUA la OSCE arată că există informații credibile conform cărora planurile ulterioare ale Rusiei de a invada Ucraina includ răsturnarea forțată a autorităților locale, alese democratic.

De asemenea, ruși au pregătită și o nouă Constituție pentru Ucraina

Planurile includ dizolvarea autorităților municipale locale din Ucraina. Noi structuri de guvernare ar trebui stabilite în teritoriile „eliberate”, aflate acum sub controlul Rusiei, a declarat ambasadorul SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) Michael Carpenter.

Potrivit misiunii SUA la OSCE, tehnicile fac parte din ”manualul Rusiei, care a exploatat în mod repetat false procese „electorale” cu încercări de a impune așa-numitele „noi realități”, inclusiv organizarea de referendumuri false în încercarea de a da o aparență de legitimitate subjugării.

Planurile Rusiei includ interdicția de a candida pentru funcții publice, măsură ce ar fi aplicabilă pentru actualii guvernanți legitimi ucraineni.

”Oficialii ruși și așa-zișii separatiști dezvoltă planuri pentru un nou guvern și o nouă constituție. Această planificare include un moratoriu care nu ar permite liderilor ucraineni legitimi și celor care susțin guvernul legitim al Ucrainei să dețină vreo poziție de conducere. Și acest plan este în concordanță cu metodele rusești anterioare care au arătat că folosesc procese electorale false, inclusiv desfășurarea de referendumuri „false” , pentru a da aspectul de legitimitate campaniei lor de cucerire folosind păpuși și oameni sub influența sa”  a spus Carpenter.

„Realitatea, desigur, este că Rusia a instalat regimuri marionetă care depind de mitul rus” și orchestrează așa-numite consilii populare „pentru a produce constituții false”, a explicat ambasadorul.

 

Herson

Există acum dovezi că Kremlinul se pregătește să organizeze referendumuri false în sudul și estul Ucrainei - în zonele pe care le-a ocupat ilegal din 24 februarie - forțele ruse susținând că au „eliberat” regiunea Herson din sudul Ucrainei și au decis introducerea rublei rusești ca monedă.

Guvernul ucrainean avertizează de ceva vreme că Rusia ar putea organiza în curând un referendum fals la Herson și îi va întreba pe locuitori dacă aprobă „independența” entității numite „Republica Populară Herson” .

”Desigur, aceasta este pură fantezie și ficțiune. O astfel de entitate nu există în afara mașinii de propagandă a Kremlinului” , subliniază ambasadorul american.

 

Mariupol



Primăria Mariupol transmite că în oraș funcționează patru tabere de filtrare.

Un evadat din Mariupol a descris experiența astfel: „Lagărele de filtrare sunt ca niște ghetouri”, a spus ea. „Rușii împart oamenii în grupuri. Cei care au fost suspectați că au legături cu armata ucraineană, apărarea teritorială, jurnaliştii, muncitorii din guvern – este foarte periculos pentru ei. Îi duc pe acei oameni la închisori la Donețk, îi torturează”, mai spune ambasadorul SUA la OSCE.

Acesta mai arată că există informații despre pregătirile Rusiei pentru organizarea unor referendumuri în sudul și estul Ucrainei, în timp ce pentru regiunile Donbas și Luhansk se ia în calcul anexarea la F. Rusă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel