Scandalul gunoaielor din Sectorul 1: Consiliul Local verifică achiziția serviciilor de salubritate cu Brai-Cata SRL

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 09 noi 2021, 23:53 | Categorie: Politică

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, marţi, constituirea unei comisii mixte pentru verificarea procedurii de achiziţie publică pentru salubritate cu firma Brai-Cata SRL, realizată anterior declarării stării de alertă în criza deşeurilor din această zonă administrativă.

Contractul între ADP Sector 1 şi Brai-Cata SRL s-a încheiat pe 23 iulie.

Hotărârea, votată de Consiliul local cu 17 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi opt abţineri, prevede că din comisie vor face parte cinci consilieri locali: Andrei-Cristian Nicolaescu - USR PLUS, Cristian Tudose - PSD, Viorel-Danie Chirvasă - PSD, Dan-Niculae Podaru - PNL, Alev Burhan Ozata - PMP şi patru membri ai aparatului administrativ.

Primarul Clotilde Armand informa pe 25 iulie că Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat cu două zile în urmă servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Ea menţiona că serviciile includ atât deşeurile necontrolate, cât şi coşurile de gunoi stradale.

"Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de şantajul operatorului delegat de salubrizare şi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, scria Clotilde Armand, pe Facebook. 

Citește și: Oficial ANRE. Nu am văzut Guvernul să încurajeze economia de energie

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience