Oficial ANRE. Nu am văzut Guvernul să încurajeze economia de energie

Mara Ivan |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Ce soluție propune oficialul ANRE
Ce soluție propune oficialul ANRE

Măsurile luate de Guvern privind compensarea şi plafonarea facturilor la energie ar fi trebuit acompaniate de mesaje care să încurajeze economia de energie şi stoparea risipei, a afirmat, marţi, Maria Mânicuţă, director pentru tarife de reţea în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

"Eu am fost foarte surprinsă că măsurile pe care cu foarte mare urgenţă le-a luat Guvernul acum când au fost aceste spike-uri de creştere a preţurilor s-au referit doar la plafonarea costurilor, dar nu am văzut nimic spunându-se că cea mai ieftină energie pe care o avem la dispoziţie este cea pe care o economisim", a spus oficialul ANRE.

"Din măsurile pe care le-a luat Guvernul eu nu am văzut că este una care să încurajeze în mod real economia de energie, sau să stopeze risipa care, după părerea mea, există în sistemul energetic, atât de partea de energie electrică, cât şi pe partea de gaze naturale", a continuat Mânicuţă.

În opinia sa, primul lucru care ar trebui făcut este izolarea termică a clădirilor, domeniu unde se risipeşte o mare parte din producţia de energie a ţării.

Citește și Coca-Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume

Oficialul ANRE a vorbit şi de introducerea tarifului binom.

"Sperăm de anul viitor să facem o simulare reală, iar din perioada de reglementare următoare să fim capabili să introducem şi tariful binom", a arătat Mânicuţă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience