Rusia este gata să lanseze o invazie pe scară largă în orice moment, avertizează Casa Albă

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki a declarat că Rusia este pregătită să lanseze o invazie pe scară largă a Ucrainei în orice moment.

În cadrul unui briefing de presă, Psaki a spus foarte tranșant că Rusia este gata oricând să lanseze un atac asupra Ucrainei.

”Președintele Putin a creat această criză masând 100.000 de soldați ruși de-a lungul granițelor Ucrainei, inclusiv unități militare ruse care au sosit în Belarus pentru exerciții comune la granița de est a Ucrainei”.

Poziția oficialilor americani este că s-a ajuns într-o situație extrem de periculoasă, scrie Euronews.

”Am atins un asemenea nivel de tensiune încât Rusia este gata în orice moment să lanseze o invazie pe scară largă a Ucrainei”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a confirmat că șeful diplomației americane, Secretarul de stat Blinken va merge miercuri la Kiev și va reitera că SUA sunt pregătite pentru o soluție diplomatică a situației.

”Rusia va trebui să decidă dacă dorește să se confrunte cu consecințe economice grave dacă nu vor adera la o soluție diplomatică”, a mai spus Psaki.

Citește și: Putin poate respira ușurat. Occidentalilor le este frică de un cutremur. Totuși, Vestul mai are câteva soluții la îndemână

Blinken a reiterat că Statele Unite își propun să rezolve situația prin discuții diplomatice, la care să participe și reprezentanți Ucrainei și ai statelor europene.

Secretarului de Stat al SUA se va afla miercuri 19 ianuarie la Kiev și, pe lângă discuțiile pe care le va avea cu președintele Volodimir Zelenski, se va întâlni cu diplomații americani la Kiev și cu familiile acestora.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel