Rusia acuză Ucraina, fără dovezi, că fabrică o "bombă murdară" nucleară

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Rușii bombardează orașe și tot ei acuză
Rușii bombardează orașe și tot ei acuză

Kremlinul încearcă să dea din colț în colț. Eșecul militar din Ucraina îl scoate din minți pe Vladimir Putin. Prin urmare, inventăm lucruri grotești, aruncând pe piață informații care să înspăimânte. 

Probabil la ordin venit de sus, presa rusă, cea care a rămas nepedepsită de instanțele judecătorești pentru că nu relatează ”cum trebuie” evenimentele din Ucraina, prezentate nu ca o ”operațiune specială”, ci ca război în toată regula, invazie și ocupare a unui stat suverna, a anunțat că Ucraina este aproape să fabrice o armă nucleară pe bază de plutoniu, aşa-numită "bombă murdară". 

Arcticolele respective, publicate de agențiile TASS, RIA Novost și Interfax, sunt pe surse, și nu prezintă nici o dovadă care să susțină afirmațiile lor. După modelul, ”am auzit că” sau ”știm noi că”. Și încă un aspect care confirmă, practic, ”fabricarea” acestei informații. 

Sursa celor trei agenții este ”un reprezentant al unui organism competent” din Rusia. Nu, a scrie pe surse nu este o greșeală, este doar o măsură de protecție la care recurg mijloacele de informare în masă pentru a nu pune în pericol persoanele care le-au făcut un serviciu, dezvăluind lucruri care trebuie să ajungă la opinia publică. Dar este indicat măcar domeniul de activite al sursei respective. 

”Un organism competent” poate însemna orice, de la servicii speciale, la diferite ministere. Mult prea vag pentru a fi credibil. 

Citește și Oligarhul Mihail Hodorkovski: Putin nu mai are mult. Sfârșitul lui politic este aproape

Guvernul ucrainean a declarat că nu intenţionează să se alăture din nou "clubului" ţărilor care deţin arme nucleare, dat fiind că Kievul a renunţat la armamentul nuclear în 1994, la câţiva ani după dezmembrarea Uniunii Sovietice.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la 24 februarie invadarea Ucrainei, cu scopul declarat de "a demilitariza" şi "denazifica" vecinul său prooccidental şi de a împiedica autorităţile de la Kiev să ceară aderarea la NATO.

Occidentul, care l-a acuzat pe Putin că a fabricat un pretext, a răspuns cu sancţiuni dure la adresa Moscovei şi cu ajutoare militare şi umanitare către Kiev.

La scurt timp după invazie, Putin a declarat într-un discurs încărcat de reproşuri că Ucraina foloseşte tehnologie sovietică pentru a-şi crea propriile arme nucleare şi că aceasta echivalează cu pregătirea unui atac împotriva Rusiei. Reuters remarcă că Putin nu a adus nicio dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel