PSD și PNL merg luni la Președinte: Premier prin rotație sau altă variantă?

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele PNL Florin Cîțu a spus duminică, la finalul negocierilor cu PSD, că în ceea ce privește postul de premier se va merge la președintele Klaus Iohannis cu mai multe variante.

„În ceea ce privește premierul, am discutat, vom merge la președinte cu câteva variante”, a declarat Floin Cîțu.

Acesta a fost întrebat care sunt aceste variante, dar a spus că „va fi întâi o discuție și apoi vom veni și public cu ele”.

Marcel Ciolacu: Una dintre variante este cea a rotației

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că una dintre variantele cu care PNL și PSD se vor duce la Palatul Cotroceni, în privința premierului, este aceea ca acesta să fie dat, prin rotație, de cele două partide.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante și să stabilim care să fie. Președintele României este îndreptățit prin Constituție să desemneze premierul”, a spus duminică Marcel Ciolacu, la finalul negocierilor cu PNL.

Acesta a precizat că una dinte variante este cea „prin rotație”: „Este varianta prima, prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”, scrie mediafax

Întrebat dacă cea de-a doua variantă ar presupune stabilirea din start a unui premier din partea unuia dintre cele două partide, Ciolacu a răspuns: „Este posibil, vom avea această discuție”.

Citește și: Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel