Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

Autorul articolului: Simona Duta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Unele dintre previzinile lui Gates s-au adeverit
Unele dintre previzinile lui Gates s-au adeverit

Peste 30 de ani, unii giganți petrolieri vor valora "foarte puțin", consideră miliardarul american Bill Gates, același care, recent, avertiza în legătură cu un alt pericol care amenință omenirea și care, spunea el, va fi mai devastator decât pandemia de COVID-19. Fondatorul Microsoft avea în vedere un posibil atac biologic. 

În ceea ce privește industria petrolieră, omul de afaceri Bill Gates, a este de părere că nu toate marile companii care activează în acest domeniu vor supraviețui tranziției către sursele de energie "curate". 

Citat de agenția Axios, Gates, unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii, a subliniat că nu trebuie pornit de la premisa că ”noile epoci se caracterizează prin prăbușirea unor giganți industriali” 

Dar, a adăuagat el, ”mediul de afaceri trebuie să fie conștient de faptul că unii dintre acești coloși vor cădea. Știți, peste 30 de ani, unele dintre aceste companii petroliere vor valora foarte puțin”, a insistat el. 

Gates a mai spus că vede potențial în domenii precum hidrogenul ”albastru”. "Statele Unite dispun de o vastă infrastructură a conductelor de transport, care, dacă ar fi modernizată, ar putea transporta hidrogen”, a sugerat fondatorul Microsoft. 

După cum notează, în context, agenția Axios, companii precum ExxonMobil, BP și Royal Dutch Shell și-au văzut prețul acțiunilor în scădere în ultimii cinci ani, tendință care s-a accentuat în special la începutul pandemiei COVID-19, care a subminat cererea de petrol și a dus la pierderi uriașe chiar și pentru cele mai mari companii de petrol și gaze.

ExxonMobil, cel mai mare producător de petrol și gaze din SUA, a pierdut anul trecut 20 de miliarde de dolari. Compania are încă o valoare de piață de 275 de miliarde de dolari, dar, pe măsură ce țări precum SUA își schimbă politicile energetice pentru a combate schimbările climatice și industria auto se îndreaptă spre un viitor electric, investitorii sunt din ce în ce mai nesiguri cu privire la viitorul acțiunilor petroliere.

Citește și: Cercetătorii din Olanda au descoperit ceva nemaivăzut, revoluționar: Injecția cu laser

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel