Cercetătorii din Olanda au descoperit ceva nemaivăzut, revoluționar: Injecția cu laser

Autorul articolului: Simona Duta |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
E chiar o veste bună
E chiar o veste bună

Cercetătorii din Olanda au dezvoltat o tehnologie cu laser ce permite administrarea unor injecţii fără ace şi "practic nedureroase", o descoperire considerată de ei revoluţionară şi care ar putea să estompeze frica unor persoane faţă de injecţii şi să stimuleze vaccinările, informează Reuters.

Tehnologia "Bubble Gun" foloseşte un laser care împinge mici picături de lichid prin stratul exterior al pielii, a precizat David Fernandez Rivas, profesor la Universitatea din Twente şi cercetător afiliat la Massachusetts Institute of Technology (MIT), care a finanţat acest proiect.

Întregul proces este mai rapid decât înţepătura unui ţânţar şi "nu ar trebui să provoace durere", deoarece terminaţiile nervoase din piele nu sunt atinse, a precizat profesorul Rivas, adăugând că acest aspect va face obiectul unor studii ulterioare.

"Într-o milisecundă, sticla în care se află lichidul este încălzită cu un laser, o bulă este creată în lichid, împingând lichidul în afară cu o viteză de cel puţin 100 de km/oră", a adăugat acelaşi specialist în cadrul unui interviu acordat în laboratorul său.

"Metoda ne permite să pătrundem prin piele fără să provocăm vătămări. Nu vedem nicio rană sau vreun punct de intrare", a mai spus el.

Citește și Floarea care blochează virusul SARS-CoV-2. O găsești la tot pasul

Profesorul Rivas se aşteaptă ca invenţia lui nu doar să îi ajute pe tot mai mulţi oameni să se vaccineze, dar şi să prevină, totodată, riscul de contaminare cu ace murdare şi să contribuie la reducerea deşeurilor medicale.

Teste realizate pe mostre de ţesuturi au fost realizate cu succes, cu ajutorul unei finanţări de 1,5 milioane de euro primită de la Uniunea Europeană. O cerere de finanţare pentru a începe testele pe voluntari umani urmează să fie depusă în această lună, a precizat profesorul Rivas.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel