Prinţul Charles vizitează locul de pe râul Iordan unde se crede că Iisus a fost botezat

Antonio Grigore | Dată: 17 noi 2021, 10:20 | Categorie: Politică

Moştenitorul coroanei britanice, a început marţi o vizită în Iordania, prima în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19, înainte de a călători joi în Egipt, informează AFP.

Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, care i-a întâmpinat pe oaspeţi alături de regina Rania, a vorbit despre momentul simbolic al vizitei prinţului Charles în contextul în care regatul său marchează 100 de ani de existenţă.

Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, au vizitat marţi locul de pe râul Iordan unde se crede că Iisus a fost botezat.

Este prima vizită pe care moştenitorul coroanei britanice o efectuează în străinătate de la începutul pandemiei de COVID-19.

Ajunşi pe Dealul Sfântului Ilie, cuplul a văzut lucrările de excavare de pe malurile râului îngust şi noroios lângă locul unde Ioan Botezătorul şi Iisus s-au întâlnit pentru ritualul de purificare şi şi-au scufundat degetele în apă.

Prinţul Charles, 73 de ani, a sosit cu soţia sa, Camilla, 74 de ani, în Iordania pentru o vizită de două zile care include vizitarea unor situri arheologice şi întâlniri cu reprezentanţi religioşi şi oficiali ai unor organizaţii umanitare.

După vizita în Iordania, Charles şi Camilla urmează să viziteze Egiptul, unde se vor întâlni cu preşedintele Abdel Fattah al-Sissi şi cu soţia sa, Entissar.

Citește și: Cât de bolnavă este de fapt Regina Elisabeta a II-a

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience