Cât de bolnavă este Regina Elisabeta a II-a. E ceva serios sau o ''coincidenţă incredibil de regretabilă''?

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Regina Elisabeta a II-a nu a participat duminică la ceremonia cu prilejul Remembrance Day de la monumentul Cenotaph, din Londra, din cauza unor dureri de spate, a anunţat biroul de presă al Palatului Buckingham.

Majestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la ceremonie, afirma comunicatul biroului de presă de la Palat.

O sursă din cadrul Palatului a precizat că întinderea musculară de care suferă regina nu are legătură cu problemele medicale neprecizate care au determinat vizita suveranei la spital şi că este vorba despre o coincidenţă incredibil de regretabilă.

În cei 69 de ani de domnie, suverana a lipsit de la ceremonia memorială de la Cenotaph, în centrul Londrei, doar de şase ori, de patru ori întrucât se afla în străinătate, iar de două ori, atunci când a fost însărcinată.



Prezenţa reginei la acest eveniment anual, desfăşurat în cea mai apropiată duminică de data de 11 noiembrie, Ziua Armistiţiului, care marchează sfârşitul Primului Război Mondial, a reprezentat una dintre imaginile definitorii ale domniei ei de-a lungul deceniilor: capul plecat, ţinuta neagră şi purtând un mac roşu.

Regina Elisabeta a II-a este cel mai vârstnic monarh din lume şi suveranul cu cea mai îndelungata domnie din istoria Marii Britanii. 

Citește și: Rusia şi Belarus și-au reînnoit jurămintele: Acord pentru uniunea economică și cooperare militară

În ultimii ani, la ceremonia de la Cenotaph, prinţul Charles era cel care depunea o coroană în numele suveranei, care priveşte evenimentul de la balconul Ministerului de Externe. Anul acesta au asistat, din balcon, doar Camilla, Ducesa de Cornwall, Catherine, Ducesa de Cambridge și Sophie, Countesa de Wessex.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel