Primarul din Vatra Dornei, emoționat de vizita lui Ciucă: Soarele a venit cu domnul prim-ministru. E realitate. Nu e vis

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Primarul din Vatra Dornei, emoționat de vizita lui Ciucă: Soarele a venit cu domnul prim-ministru. E realitate. Nu e vis / Foto: Facebook Ilie Boncheș
Primarul din Vatra Dornei, emoționat de vizita lui Ciucă: Soarele a venit cu domnul prim-ministru. E realitate. Nu e vis / Foto: Facebook Ilie Boncheș

Primarul din Vatra Dornei a părut emoționat de vizita lui Nicolae Ciucă.

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a părut foarte emoționat, joi, de vizita oficială pe care i-a făcut-o premierul României, Nicolae Ciucă, transmite Pro Tv. Invitat să spună câteva cuvinte alături de șeful Guvernului, acesta a mărturisit că îi este foarte greu să se concentreze.

"Mi-e foarte greu să mă concentrez să găsesc cele mai potrivite cuvinte pentru astăzi, dar atâta trebuie să spun, că soarele de afară, într-adevăr a venit la Vatra Dornei împreună cu domnul prim-ministru, împreună cu domnul președinte, cu domnul director general. Și chiar e realitate. Nu e vis! Dacă mă credeți, melodia mă simt ca la 20 de ani e valabilă la mine, dar am mintiuța de acuma și asta e bine, și voi merge înainte cu proiectele care sunt în desfășurare și garantat se va bucura, eu zic că și la inaugurare, domnul prim-ministru, chiar dacă îl găsim într-o funcție mai mare sau oricând la Vatra Dornei, este acceptat, iubit și primit cu ospitalitate.

Pe toată lumea vă aștept la Vatra Dorne și, în 2 ani de zile, Vatra Dornei trebuie să arate ca stațiunea care era acum 130 de ani, când a fost primul oraș iluminat din Bucovina. Vatra Dornei a avut prima uzină electrică din Bucovina. Și asta e datorită oamenilor care s-au zbătut acuma. Și, altfel, dacă nu se zbăteau și domnul președinte, și cu domnul prim-ministru, nu eram în această fază de mult",  a declarat primarul orașului Vatra Dornei.

Ciucă: Depozitele de gaze, pline în proporție de 70%. Virgil Popescu: Am depășit cu mult graficul

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale este de 70%, dând asigurări că prin demersurile pe care Ministerul Energiei le face în continuare vor asigurate cantităţile necesare pentru populaţie şi economie pentru iarna 2022 - 2023.

"În momentul de faţă, continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii şi am reuşit să atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz necesare pentru iarna 2022 - 2023.

Sunt convins că, aşa cum ne-am asumat prin demersurile pe care Ministerul Energiei continuă să le facă, vom avea garanţia unei aprovizionări continue în perioada următoare. Putem, în felul acesta, să transmitem un mesaj cât se poate de clar că pentru cetăţenii ţării noastre, pentru economia românească avem cantităţile de gaz necesare să putem să trecem iarna 2022 - 2023", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei Guvernului. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea de gaze naturale în acest moment.

"Înmagazinarea în depozite pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat. La 1 septembrie ar fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România. Suntem deja la 70%. Estimăm că, probabil, în cursul lunii septembrie, vom ajunge la acei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm.

Fluxurile de intrare de gaze naturale în România sunt în parametrii normali. Nu există probleme cu intrarea sau cu aprovizionarea cu gaze naturale în acest moment. Sigur, pot să existe situaţii punctuale în piaţă care ar trebui sesizate şi, evident, cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare", a afirmat Popescu, la începutul şedinţei de Guvern. Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel