Oligarhii și oamenii de afaceri se grăbesc să plece din Ucraina cu zboruri charter. Patronul lui Șahtior e deja plecat din ianuarie

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Captură flightradar / Pravda
Captură flightradar / Pravda

Oligarhii ucraineni vor ”s-o taie” din țară cât mai rapid. Duminică, au decolat de la Kiev avioanele marilor miliardari.

Oligarhii și oamenii de afaceri se îngrămădesc să părăsească Ucraina, acest lucru fiind semnalat de publicația ucraineană Pravda, care a numărat aproximativ 20 de curse charter și avioane private, care au decolat de la Kiev doar duminică.

Printre numele importante care au ales să părăsească țara la bordul unor avioane private se numără miliardarul Viktor Pinchuk, cu o avere estimată de Forbes la 2,4 miliarde de dolari, dar și parlamentarul Borys Kolesnikov, liderul partidului Ucraina este casa noastră, formațiune politică acuzată că ar fi pro-rusă.

Kolesnikov a declarat publicației citate cănu a plecat și se află la Kiev, explicând că avionul său a zburat la Praga doar pentru operațiuni de întreținere.

O cursă privată pentru 50 de persoane a fost comandată și de deputatul și milionarul Igor Abramovici.

În același timp, a decolat și un avion privat al patronului lui Șahtior Donețk, miliardarul Rinat Akhmetov. Totuși, potrivit publicației, oligarhul ar fi părăsit țara încă de pe 30 ianuarie cu un zbor către Zurich.

Pe 13 februarie, oamenii de afaceri Andriy Stavnitser și Vadym Nesterenko au părăsit Ucraina, iar pe 12 februarie, au plecat Vadym Stolar și Vasyl Khmelnytskyi.

Pe lista întocmită de Pravda se mai află omul de afaceri, parlamentarul  Vadym Novynsky, care a părăsit Ucraina pe 10 februarie cu un zbor Kiev-Munchen.

Echipa lui Dinamo Kiev a grăbit plecarea în Antalya 

Mircea Lucescu a decis ca toți jucătorii să meargă mai devreme în cantonamentul din străinătate.

Mircea Lucescu stabilise inițial ca Dinamo Kiev să rămână mai multe zile în Ucraina, după cel de-al doilea cantonament din Turcia.

Ei bine, posibilitatea reală a unui conflict armat între Rusia și Ucraina l-a făcut pe tehnicianul român să scurteze pauza dintre cantonamente și să ordone reîntoarcerea echipei în Turcia.

Așa că, duminică dimineața, toți jucătorii lui Dinamo Kiev și staff-ul tehnic al echipei de fotbal s-au îmbarcat într-o cursă aeriană, cu destinația Antalya.

Sunt chemate și familiile jucătorilor.

Citește mai departe AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel