Nicușor Dan va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, dar acum le cere bucureștenilor răbdare

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Nicușor Dan va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, dar acum le cere bucureștenilor răbdare / Foto: Facebook Nicușor Dan
Nicușor Dan va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, dar acum le cere bucureștenilor răbdare / Foto: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan va candida din nou la alegerile viitoare și le cere bucureștenilor răbdare până la finalul mandatului.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus din nou duminică că vrea să candideze pentru un nou mandat şi a adăugat că bucureştenii ar trebui să aibă răbdare până în 2024, pentru a vedea materializate proiectele pe care le-a demarat cu actuala administraţie.

„Cred eu, bucureştenii să înţeleagă că există o perioadă de maturitate a proiectelor pe care noi le facem cu actuala administraţie şi că un mesaj de a avea răbdare până la finalul mandatului pentru a le vedea materializate. Bineînţeles că, dacă ne uităm la poza de moment şi mai ales la aşteptările pe care bucureştenii le-au avut şi mai ales cei care m-au susţinut, lucrurile pot să pară cumva... întârziate, ca să le spun aşa (...).

Până în 2024 mai trebuie să facem multe din lucrurile de care am vorbit aici. Metroul de suprafaţă în zona de nord ar fi un lucru foarte important, pentru care o să ieşim foarte curând în achiziţie pentru peroane, după ce am făcut studiu de prefezabilitate, chiar de aici o să mă duc la o întâlnire la Guvern pe tema... pentru că avem o colaborare foarte bună cu Ministerul Transporturilor şi cu Consiliul Judeţean Ilfov pe subiectul ăsta. Deci sunt foarte multe lucruri pe care să le facem noi până în 2024 şi atunci evident că - cum să spun? - feedback-ul pe care ni-l vor da bucureştenii va fi foarte important în decizia fiecăruia dintre noi.

Eu evident că-mi doresc să continui, pentru că administraţia publică e pe termen lung, (...) am terminat discuţiile în mai 2021 şi primul tramvai din cele 100 a venit în iulie 2022. Deci administraţia publică e pe termen lung, Bucureştiul este un oraş în care nu s-au făcut lucruri structurale ani de zile şi atunci e nevoie de o continuitate, da", a declarat Nicușor Dan la un post TV, scrie Realitatea.net.

De ce nu se văd investiţiile lui Nicușor. Primarul general explică: Bucureştiul este un bolnav în comă. "Am scos Primăria din faliment"

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat de ce nu se văd investiţiile făcute în prima parte a mandatului său.

"În primul rând, un lucru bun este că nu se mai vorbeşte de corupţie în primărie. Cred că ăsta e un pas uriaş înainte. În al doilea rând, e o chestiune asumată. Bucureştiul este aşa, dacă vrem să vorbim plastic, este un bolnav în comă. Da.... şi atunci când ai un bolnav în comă, te duci înăuntru, nu te ocupi de suprafaţă. A  ajuns în comă prin nefinanţare. Primarul Oprescu, spre exemplu, a găsit datorii de o sută de milioane de euro la termoficare şi le-a dus la nouă sute de milioane de euro.

Primarul Firea, fără să facă mari lucrări de investiţii, avea un buget de patru miliarde şi cheltuia în fiecare an cinci miliarde pe fel de fel de târguri, evenimente, subvenţii. Am făcut o situaţie pe subvenţia pe care ar fi trebuit să o plătim la termie, pe care Bucureştiul ar fi trebuit să plătească la termie în ultimii 10 ani şi au fost 2,5 miliarde care nu s-au plătit şi alea sunt exact investiţiile care în momentul de faţă se văd”, a afirmat Nicuşor Dan. Vezi mai mult AICI.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel