Nicuşor Dan o atacă pe Gabriela Firea: Propria nepăsare/incompetenţă ar trebui să fie prilej de reflecţie, nu de noi scandaluri

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, o atacă dur pe Gabriela Firea, fost edil şi actual Ministru al Familiei. 

"Pentru fostul primar general, propria nepăsare / incompetență ar trebui să fie prilej de reflecție, nu de noi scandaluri.

Îi reamintesc Gabrielei Firea că, încă din 2017, a avut pe masă o expertiză privind mai multe obiective de infrastructură din București, inclusiv Pasajul Unirii. Cunoștea deci problema de la începutul mandatului și a avut la dispoziție trei ani ca s-o rezolve.

În loc să se apuce imediat de treabă pornind de la acest studiu, „Doamna Altădată” s-a apucat cu nădejde de târguri, festivaluri și alte paranghelii din bani publici, amânând această problemă (și alte probleme reale ale Capitalei) fără nicio remușcare. A preferat niște spectaculoși iepurași gigantici unei plictisitoare consolidări de pasaj.

Eu am găsit o soluție pentru problema Pasajului Unirii și a planșeului, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4. Spre deosebire de ea, eu am reușit să mă înțeleg cu primarul PSD de sector pe această problemă a bucureștenilor. Oamenii vor ca lucrurile să se rezolve și nu-i interesează formulele instituționale găsite.

Aș fi vrut, evident, ca bugetul de investiții al PMB să fie mai mare, ca să putem prinde în el și lucrări precum cele de la Piața Unirii. Chiar am fi putut s-o facem dacă n-ar fi trebuit să acoperim găurile lăsate de Gabriela Firea în mandatul ei de primar general", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Recent, Gabriela Firea îl taxa pe Nicuşor Dan 

Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa primarului Capitalei Nicușor Dan.

"Ca primar, trebuie să faci ceva concret pentru bicicliști, nu doar să te plimbi cu bicicleta. Astăzi, 3 iunie, este Ziua Mondială a Bicicletei. Cât am fost primar general, am făcut demersuri concrete pentru a avea și în București o rețea de piste pentru bicicliști, așa cum vedem în alte capitale europene.

Am obținut 10 milioane de euro, de la Ministerul Mediului, pentru amenajarea a peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ și pentru reducerea poluării. Am preluat proiectele de la zero, cu specialiștii din primărie am realizat documentațiile și ne-am apucat de treabă.

În 2020, când am terminat mandatul, erau finalizate traseele Piața Victoriei – Pipera, Piața Națiunilor Unite – Grozăvești, Bd. Regina Elisabeta – Piața Eroilor și ultima bucată din pista de pe Calea Victoriei. Lucrările urmau să înceapă la traseul Națiunile Unite – Piața Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piața Victoriei la Mihai Bravu, era emisă și autorizația de construire.

Evident că s-a căutat mereu nodul din papură: că pistele sunt pe trotuar și nu pe carosabil, că pistele trec prin terasele amenajate ilegal pe trotuare și sunt un pericol, că sunt colorate în roșu și nu în verde etc. Nici nu a contat pentru "propagandă" că proiectele aveau cel mai important aviz, al Poliției Rutiere, pe lângă toate celelalte documente. De continuarea lucrărilor, e inutil să mai vorbesc!

Știe toată lumea că de un an și jumătate nu mișcă nimic în București. Practic, Bucureștiul nu are primar!  A trecut o lună de când Nicușor Dan a anunțat continuarea traseelor moștenite, dar lucrările nu au început!

Am mai făcut un lucru în mandatul de primar general de care nu-mi pare rău: am ajutat bucureștenii să-și cumpere biciclete. Prin votul consilierilor general, au fost acordate 30.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru biciclete noi.ua Mondială a Bicicletei", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel