Nicolae Ciucă: David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Nicolae Ciucă: David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă: David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri / Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit astăzi cu David Popovici.

Nicolae Ciucă l-a primit astăzi, la Palatul Victoria, pe campionul mondial la înot David Popovici. Prim-ministrul României l-a felicitat pe sportiv pentru performanțele extraordinare obținute la Campionatul Mondial de Natație-Înot Seniori de la Budapesta, unde David Popovici a câștigat două medalii de aur pentru țara noastră, la probele de 200, respectiv 100 de metri liber.

"M-am bucurat să îi strâng mâna și să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri. L-am sfătuit să rămână același om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung și mai greu. Seriozitatea, dorința de a performa, dedicarea, dar și pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generație, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generații și sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanța obținută se va produce un declic în sportul românesc.Aprecieri și mulțumiri si pentru antrenorii și părinții, care au ghidat și susținut cariera tânărului sportiv.", a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

”Ce faceți pentru David, domnule președinte?”. Iohannis, criticat după mesajul în care l-a felicitat pe înotătorul român Popovici

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare către David Popovici, urmat de o rafală de critici. 

”O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!” a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook. 

A urmat o rafală de critici, știut fiind că, până acum, înotătorul care face minuni la doar 17 ani, nu a fost sprijinit de statul român, asta deși, atunci când concurează, duce în spate tricolorul. 

Au apărut și ironii amare, cum ar fi: cum poate băiatul acesta să înoate atât de repede, doborând recorduri mondiale, când duce în spate un tricolor atât de greu? 

1 milion de lei din rezerva statului pentru Popovici

Guvernul României a anunțat că scoate 1 milion de lei din fondul de rezervă al statului și-l premiază pe înotătorul David Popovici, care spune despre el că este un simplu om care doar înoată foarte repede. 

”Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, deși unul pozitiv, a atras multe critici: 

- Dumneavoastră domnule președinte al României, ce faceți pentru David și mulți alți copii buni pe care România (ÎNCĂ) îi are?!???

- Boss???!!! Tu când faci 100 de metri de autostradă cap-coada corect??? Măcar atât. 

- Lungă descrierea. Să fim mândri de președintele nostru. Frumos mesaj și chiar foarte lung. 

- Bună ziua. În Budapesta sunt 300 de bazine și în București sunt 3! Atât am avut de comentat! Vezi mai mult AICI.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel