”Ce faceți pentru David, domnule președinte?”. Iohannis, criticat după mesajul în care l-a felicitat pe înotătorul român Popovici

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Inquam Photos / Alex Nicodim
Inquam Photos / Alex Nicodim

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare către David Popovici, urmat de o rafală de critici. 

”O nouă performanță de excepție pentru David Popovici, care a câștigat titlul mondial și la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David!” a scris președintele Klaus Iohannis, pe Facebook. 

A urmat o rafală de critici, știut fiind că, până acum, înotătorul care face minuni la doar 17 ani, nu a fost sprijinit de statul român, asta deși, atunci când concurează, duce în spate tricolorul. 

Au apărut și ironii amare, cum ar fi: cum poate băiatul acesta să înoate atât de repede, doborând recorduri mondiale, când duce în spate un tricolor atât de greu? 

1 milion de lei din rezerva statului pentru Popovici

Astăzi, Guvernul României a anunțat că scoate 1 milion de lei din fondul de rezervă al statului și-l premiază pe înotătorul David Popovici, care spune despre el că este un simplu om care doar înoată foarte repede. 

”Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și am decis ca, fiind vorba de o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Președintele, criticat

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, deși unul pozitiv, a atras multe critici: 

- Dumneavoastră domnule președinte al României, ce faceți pentru David și mulți alți copii buni pe care România (ÎNCĂ) îi are?!???

- Boss???!!! Tu când faci 100 de metri de autostradă cap-coada corect??? Măcar atât. 

- Lungă descrierea. Să fim mândri de președintele nostru. Frumos mesaj și chiar foarte lung. 

- Bună ziua. În Budapesta sunt 300 de bazine și în București sunt 3! Atât am avut de comentat!

- Sper sa învățați ceva din munca și devotamentul acestui copil și sa începeți sa faceți ceva pentru țara asta!

- Felicitări David! Eu cred, domnule președinte, că merita mai mult decât un simplu mesaj...

- Se bucura tare mult că l-ați felicitat! Doarme mai liniștit acum.

- Mândriți-vă cu realizările dumneavoastră și nu mai postați sudoarea și sacrificiile unor oameni pe care i-ați dat uitării de 32 de ani.

Presa internaţională a salutat naşterea unui nou superstar al înotului mondial, după ce sportivul român David Popovici, la doar 17 ani, a cucerit de o manieră spectaculoasă două medalii de aur (100 şi 200 m liber) la Mondialele de înot de la Budapesta.

Popovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

The Times îl supranumeşte printr-un joc de cuvinte noua torpilă (New Thorpedo), cu referinţă la marele campion australian Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic şi de zece ori campion mondial în probele de la stilul liber. Thorpe, regele probei de 200 m liber, a devenit la doar 15 ani cel mai tânăr campion mondial la 400 m, dar, conform Times, acum toţi ochii sunt pe Thorpedo, un adolescent talentat, care şi-a depăşit colegii mai în vârstă şi mai experimentaţi şi care posedă aceleaşi atribute fizice şi perspicacitate tactică care l-au făcut pe australian cel mai bun la stilul liber din toate timpurile.

L'Equipe regretă că Maxime Grousset, medaliat cu argint la 100 m liber, nu a reuşit să câştige prima medalie de aur pentru Franţa în această probă, dar subliniază dubla lui David Popovici, la 100 şi 200 m liber, proba mai lungă fiind câştigată cu al patrulea timp din toate timpurile, în timp ce Alain Bernard, campion olimpic la 100 m liber, l-a descris pe Popovici ca un înotător extraordinar, iar duelul dintre cei doi pentru aurul la 100 m liber reprezintă duelul unei noi generaţii, notează Agerpres. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel