Negocieri Guvern. PSD merge maximal: Premier, Finanțe și taxa de LUX

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Sursa foto: Sorin Grindeanu, Facebook
Sursa foto: Sorin Grindeanu, Facebook

PSD își dorește ambele funcții, de premier și de ministru de Finanțe, spunea prim-vicepreședintele social-democraților Sorin Grindeanu.

„Ambele”, a răspuns Sorin Grindeanu, întrebat dacă PSD își dorește funcția de premier sau pe cea de ministru de Finanțe.

Social-democratul a evitat să dea un răspuns referitor la procentul aplicat prin „taxa pe lux” și afirmă că impunerea obligativității depunerii declarațiilor de avere nu face parte din negocierile cu PNL.

„Veniturile peste o anumită cotă, care trebuie să fie foarte sus, venituri excepționale de milioane de euro, să fie impozitate la fel ca în restul Europei, mai mult decât acel 16%. (...) E normal să fie discuții aprofundate, pentru că vorbim de viziuni diferite între cele mai mari partide din România”, mai spune prim-vicepreședintele PSD.

Marcel Ciolacu, şi-a reiterat susţinerea pentru taxa de solidaritate, arătând că aceasta ar urma să fie introdusă în legea bugetului şi că nu va afecta veniturile clasei medii.

Liberalii nu sunt de acord cu taxa pe lux

Prim-ministrul interimar Florin Cîţu, a declarat luni că în programul de guvernare, care este negociat cu PSD, trebuie să se ţină cont că România este în procedură de deficit excesiv, reiterând că liberalii ţin foarte mult la o reformă a aparatului administrativ şi nu sunt de acord cu "taxa pe lux".

Citește și: Profețiile lui Bill Gates. Ce se va întâmpla peste 30 de ani

”Vedeţi că, după doi ani de zile în care nu s-a vorbit de taxe noi, nu s-a mărit nicio taxă şi economia a mers bine şi am avut încasări mai mari, astăzi, PNL trebuie să vină public să spună că nu este de acord cu această taxă”.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că ar fi un pericol dacă ministru de Finanțe ar fi de la PSD.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel