Năsui anunţă planul coaliţiei de guvernare pentru banii de la Pilonul 2: V-am spus că o să se întâmple

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Facebook Claudiu Năsui
Facebook Claudiu Năsui

Claudiu Năsui, ministru al Economiei în Guvernul Cîţu, anunţă planul coaliţiei PNL-PSD pentru banii din pilonul 2. 

"V-am spus că o să se întâmple. Iată că a apărut prima ordonanță prin care să fie goniți administratorii de pilon 2. Planurile PSD-PNL sunt să pună capăt pilonului 2. Vor să vă ia banii care merg lunar acolo.

Ca să vă dați seama în ce hal de nerușinați și mincinoși sunt. Săptămâna trecută, după ce i-am dat în vileag, au negat, după care, și-au continuat planul ca și cum nimic n-ar fi.

E mare urgență vara asta! Trebuie să dea 35 de pagini de ordonanță acum pe pilonul 2. Nu mai poate fi amânat. Pe cine mai prostesc?

După campania cu „banii pierduți din pilonul 2” (nu s-au pierdut banii, dar ei n-au nici capacitatea nici interesul să înțeleagă), acum începe gonirea administratorilor.

Ordonanța aceasta este doar prima. Palma e deja bătută între domnii Iohannis și Ciolacu. Vor urma și altele care vor face fix același lucru. Birocratizare și control, combinat cu campanii de presă de tip „V-au furat banii din pilonul 2, mai bine îi dați la stat să plătim pensii speciale”.

Apropo de pensii speciale, acolo n-au nicio problemă. Nici PSD, nici PNL. Îi preocupă planurile pentru 2024.

Miza v-am spus care e săptămâna trecută. Miza sunt banii pe care îi cotizați în fiecare lună la pilonul 2. Banii dumneavoastră pe care îi vor ei.

Nu banii deja acumulați. Miza e ce mai vine pe viitor. Vor face încă o companie de stat ca să preia portofoliul fondurilor gonite. Ca să vă zică că banii dumneavoastră sunt acum în siguranță la un nou Bancorex.

La cum merg lucrurile, în 2024, nu vom mai avea pilon 2, iar pensiile speciale vor fi mai mari ca niciodată.

Ăsta e statul specialilor. Să tot plătim taxe și impozite. Nu s-ar atinge de pensiile speciale nici morți. Cum să se atingă de ele când premierul PNL câștigă mai mult din pensia specială decât din salariul de prim-ministru? Așa că se ating de banii dumneavoastră din pilonul 2", a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Năsui acuză Guvernul că dă bani nerambursabili corporaţiilor: Este fix ca la pensiile speciale

"Corporatismul nu este capitalism.

Statul român va da 683 de milioane de lei la 4 companii mari. Nu sunt bani europeni. Nu e un împrumut, ci bani nerambursabili, care vor rămâne ai lor.

Aceste patru mari companii ar trebui să vă mulțumească dragi români. Nu de alta, dar dumneavoastră le veți finanța cu sute de milioane de lei direct din taxele și impozitele pe care le plătiți.

Dumneavoastră când e ultima dată când v-a dat statul român o sută de milioane de lei pentru investiții? Ați crede că corporații mari, precum Mercedes-Benz nu au nevoie să fie finanțate de către un român care se chinuie pe salariul minim. Dar, nu. În total, români, bogați sau săraci, vor finanța compania Mercedes-Benz cu 185.5 milioane de lei.

Și mai sunt încă alte 3 companii care vor primi gratuit banii dumneavoastră. Una aparține domnului Iustin Paraschiv. Alta unui domn care a finanțat o echipă faimoasă de fotbal din România. Dacă le merg afacerile și fac profit. Tot profitul rămâne al lor. Statul român nu va fi proprietar, nu va avea o creanță, nu va avea nicio acțiune din companie. Totul rămâne al acționarilor, ca și cum ar fi investit banii proprii", a scris Claudiu Năsui pe Facebook. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel