Israelul a atacat Portul sirian Latakia. ”Nu ne vom opri nicio secundă”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 07 dec 2021, 16:36 | Categorie: Politică

Avioane militare israeliene au atacat, în cursul nopţii de luni spre marţi, Portul sirian Latakia, în cadrul unei operaţiuni care a vizat transporturi de armament iranian, afirmă surse locale citate de mediafax.

Atacul asupra Portului Latakia este o misiune rară efectuată de Israel, care evită să efectueze operaţiuni militare în zone din Siria în care se află trupe ruse.

În 2018, Israelul a atacat oraşul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greşeală un avion rus de recunoaştere.

Conform Televiziunii publice din Siria, citată de cotidianul The Times of Israel, avioane militare israeliene au lansat cinci rachete spre containere din Portul Latakia, situat la Marea Mediterană.

Arme iraniene

Atacul a vizat transporturi de armament iranian destinate organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. "Împingem înapoi forţele negative din regiune zi şi noapte. Nu ne vom opri nicio secundă. Aceste activităţi au loc aproape zilnic", a afirmat Naftali Bennett.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema operaţiunii de marţi, dar premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul luptă permanent împotriva "forţelor negative" din Orientul Mijlociu. Nu au fost raportate victime. 

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi destinate grupului islamist şiit Hezbollah. Iranul şi organizaţia fundamentalistă libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

Citește și: SUA boicotează diplomatic JO de la Beijing. China ameninţă cu contramăsuri

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience