Fost agent KGB: Știu cum GÂNDEȘTE Putin, știu de ce îi este frică. ”Probabil A IGNORAT acea informație”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Vladimir Putin/Jack Barsky; Foto: kremlin.ru/Truett McConnell University, facebook
Vladimir Putin/Jack Barsky; Foto: kremlin.ru/Truett McConnell University, facebook

Fostul agent KGB Jack Barsky a dezvăluit câteva dintre slăbiciunile președintelui rus Vladimir Putin.

Jack Barsky, un fost agent KGB care a spionat Statele Unite din 1978 până în 1988, spune despre Putin că a ajuns în punctul în care nu mai ține cont de părerile experților. ”Putin ignoră complet ceea ce cred oamenii lui”, spune fostul agent sovietic.

”Trebuie să vă asigur că Putin este astăzi ceea ce KGB l-a antrenat să fie și că și-a dobândit abilitățile politice și toate beneficiile prin apartenența la KGB”, a spus Barsky pentru CNN.

„Putin era un birocrat din clasa de mijloc în KGB. El a activat în orașul Dresda în anii ’80 și s-a întâmplat să-l cunosc pe fostul său șef, Oleg Kalugin. Kalugin a fost director adjunct de contrainformații în KGB și ar putea să vă spună că nu a fost impresionat de domnul Putin.”

Kalugin era o vedetă a KGB, fiind cel mai tânăr agent care a fost promovat general, dar criticile acestuia la adresa lui Putin i-au atras repede probleme: în ​​2002, la doi ani după ce a venit la putere, Kalugin a fost declarat trădător rus.

”Se pun multe întrebări despre starea psihică a lui Putin. A fost izolat multă vreme din cauza Covidului... Acum vedem fotografii bizare, mese uriașe, Putin stând la câțiva metri distanță de toți ceilalți. Ce părere aveți despre starea sa actuală de spirit?”, l-a întrebat reporterul CNN pe fostul agent KGB.

Putin nu mai ascultă de nimeni

”Un dictator ca Vladimir Putin, sau oricine altcineva care conduce o țară, trebuie să aibă încredere deplină în sine. Au existat mai multe fotografii ciudate cu Putin în timpul carierei sale politice. Amintiți-vă doar fotografia făcută când a pozat pe jumătate gol pe un cal sau a jucat hochei împotriva echipei naționale a Rusiei.

Toate acestea ne spun că nu are acea voce a rațiunii care te corectează. Pur și simplu nu are niciun dubiu în privința a ceea ce face. Și dacă tot timpul crezi că ești cel mai deștept din încăpere, îți pregătești terenul pentru moarte. Cred că a ajuns în acel punct.

Este probabil ca Putin să fi ignorat informațiile din teren și să-i acuze acum pe agenți că i-au dat informații proaste. Nu cred, nu pot să cred că ei nu știau cum ar reacționa ucrainenii la invazie. Probabil a ignorat acea informație pentru că era convins că știe mai bine”, a povestit Barsky.

„Putin este un politician fenomenal și un maestru al șahului. A fost la putere în ultimii 22 de ani, într-o țară în care nivelul de trai nu a crescut prea mult. Mai ales în afara marilor orașe ”, a continuat Barsky.

Citește și: CECENII ar fi plecat acasă cu coada între picioare. Cum folosește Putin, ”apărătorul creștinătății”, luptători musulmani împotriva fraților săi ortodocși

„Să nu credem că agenții KGB sunt supraoameni. Nici eu nu am fost și eram unul dintre cei mai bine pregătiți agenți trimiși pe teren”, mai spune fostul agent sovietic.

În urmă cu câteva zile, Putin l-a plasat în arest la domiciliu pe șeful Departamentului de informații externe al Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB), Sergey Orestovich Beseda. De asemenea, a concediat opt ​​generali pe care îi acuză că nu au furnizat informații corecte pentru a putea ocupa Ucraina, scrie Dailymail.

”Putin ignoră complet ceea ce cred oamenii lui. Știe că dacă nu reușește să-i țină sub control, va avea loc o revoltă la palat și e terminat.

Citește și: Ce spunea, în ianuarie, un fost agent KGB: Atacul Rusiei e „doar o chestiune de timp”. Singurul lucru care l-ar putea opri pe Putin

Jack Barsky a mai spus că încercarea de a transforma Ucraina într-un stat pro-rus ar putea însemna sfârșitul pentru mii, chiar zeci de mii de soldați ruși.

”Alegerea pe care o mai are este să găsească un punct în care să poată declara victoria, să obțină niște concesii de la guvernul ucrainean, dar nu mai depinde doar de el.

Putin s-a pus într-o situație cu adevărat dificilă. Dacă crede că poate ocupa Ucraina și declară victorie, se înșeală. Am auzit mulți oameni spunând ce am spus când a început războiul: „Ucraina nu va fi învinsă”. Nu poți învinge țara când te lupți cu întreaga populație”, a declarat pentru CNN fostul agent KGB Jack Barsky.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel