Florina Presadă, fostă senatoare USR, atac la Cristina Prună, actual deputat: Unul dintre cei mai obedienți soldați ai găştii Barna. Incredibilă impostură

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor
Facebook Parlamentul României - Camera Deputaţilor

Florina Presadă, fost senator USR, o atacă pe Cristina Prună, actual deputat USR, după ce aceasta din urmă a criticat legea care impune cote de gen pentru parlamentari. Presadă lansează acuze de ipocrizie şi impostură. 

"Femeile nu au nevoie de legi speciale cum este cea privind cotele de gen pe listele parlamentare care a trecut de Senat. Este o lege greșită din multe puncte de vedere.

Femeile pot ține steagul sus și fără legi special create pentru ele. Au demonstrat asta deja la toate nivelurile și chiar și în politică.

Sunt femeie și știu că în politică poate să pară mai greu să răzbești din cauza prejudecăților și mitocăniei. Știu cum este să lupți. Am fost și sunt acolo. Dar tocmai din cauza asta nu era nevoie de o lege specială care să impună cote de gen pentru parlamentari. Legea votată în Senatul României este o palmă dată tuturor femeilor care nu vor tratament preferențial ci egal. Mai rău, astfel de inițiative dau apă la moară celor care spun că femeile nu se pot lupta de la egal la egal cu bărbații în orice domeniu.

Adevărul este că femeile sunt la fel de determinate, inteligente și curajoase precum bărbații. Pot face orice fac bărbații, poate chiar mai bine. Nu avem nevoie de avantaje electorale. Nu avem nevoie de legi speciale. Nu avem nevoie de privilegii. Nu avem nevoie de nicio discriminare", a scris Cristina Prună pe Facebook. 

Florina Presadă a răbufnit: Incredibilă impostură...

"Fix femeia care a fost unul dintre cei mai obedienți soldați ai găștii Barna pentru a-și asigura un loc eligibil pe listele de la parlamentare a găsit de cuviință să vorbească despre meritocrație, argument suprem împotriva cotelor de gen.

Incredibilă impostură. Doamnelor, vă rog să nu acceptați lecții de la persoane care cred că a răzbi în politică înseamnă să fii valetul de serviciu al conducerii sau să preiei indicații de vot de mai sus. La un moment dat, și Viorica Dăncilă credea că a izbândit.

Cotele de gen pot fi instrumentul pentru a asigura egalitate de șanse pentru toată lumea, mai ales pentru cele care n-au loc de Dăncile, și spun asta cu cea mai mare tristețe.

Susțin cotele de gen, vedem că numai astfel reușim să avem o reprezentare politică cât mai corectă. Trebuie doar să ne uităm la fotografiile din guvern și parlament pentru a constata că în cei 30 de ani de democrație nu am făcut suficient pentru asta.

Proiectul de lege care a trecut de Senat ieri nu e deloc revoluționar, astfel de măsuri au fost adoptate acum zeci de ani în țări cu democrații veritabile, cu efecte benefice pentru societate. Nu a rezolvat toate problemele cu care se confruntă femeile, dar a fost un pas înainte pentru ceea ce înseamnă reprezentare politică.

Sper ca proiectul să treacă și de Camera Deputaților, cu sau fără votul Cristinei Prună", a menţionat Florina Presadă pe Facebook. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel