Dosar penal pentru ultraj, după scandalul dintre George Simion și ministrul Virgil Popescu

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: Pexels @EKATERINA BOLOVTSOVA
Foto: Pexels @EKATERINA BOLOVTSOVA

Parchetul General a deschis dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a agresat pe ministrul Energiei. 

Parchetul General s-a autosesizat după scandalul de luni, din Parlament, între George Simion și Virgil Popescu. Autoritățile au dechis un dosar penal care vizează fapte de ultraj și tulburarea liniștii publice.

Curtea Suremă a anunțat că, urmare a unei sesizări din oficiu, Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General a deschis un dosar penal: "În urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată în comunicatul instanței.

George Simion - Virgil Popescu, scene halucinante în Parlament: Ești un hoț / Ești un prost!

Amintim că ieri, George Simion și Virgil Popescu și-au schimbat replici dure în Parlament.

Liderul partidului AUR, George Simion, s-a dus "glonț" către ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat la pupitru, în Parlament, în timp ce oferea noi explicații pentru actuala situație a facturilor la curent și gaz.

Goerge Simion l-a luat în brațe și de după gât, s-a apropiat de el și a început să-i spună: "ești un hoț!"

Ministrul Virgil Popescu nu s-a lăsat mai prejos și i-a spus liderului AUR, pe același ton: "ești un prost!" și "la Rusia cu dumneavoastră!"

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri?", a mai spus ministrul Virgil Popescu.

Tensiunile dintre cei doi vine în contextul în care AUR și USR susțin demiterea ministrului Virgil Popescu, considerat principalul vinovat pentru explozia prețurilor facturilor, o problemă care nu a fost încă soluționată.

Cum au comentat cei doi politicieni acest incident, citește mai departe AICI

Citește și: Tudor Chirilă, ACID după conflictul Simion-Popescu: Dictatura pumnului vs democrația hoților. Smecheria nu produce reformă, ci VOTURI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel