Dîncu, despre românii din Kazahstan: Ne interesa dacă nu este nevoie să îi repatriem

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 07 ian 2022, 21:49 | Categorie: Politică
Vasile Dâncu
Vasile Dâncu

Vasile Dîncu a spus, vineri seara, la Digi 24, că ceea ce se întâmplă în Kazahstan este o situație „destul de complicată” și este o situație „care adaugă ceva în ceea ce privește bulversările din est”.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, spune, despre românii din Kazahstan că nu există informații că ar fi în pericol. Românii lucreză în zona petrolieră, în zona gazului, iar autoritățile române se interesează dacă nu este nevoie să fie repatriați.

„Evident, că nu are influență în afara de asta asupra României. Ne-am interesat asupra situației românilor de acolo. Știm că există români acolo care lucrează, inclusiv în zona petrolieră, în zona gazului și ne interesa să vedem dacă nu este nevoie să îi repatriem în această situație”.

Contactele de internet au fost eliminate

”Încă nu avem informații că ar fi în pericol. În general, ambasada noastră de acolo este activă și am avut informații despre asta, nu am avut semnale cei de la Ministerul de Externe sunt în concordanță și cu noi pentru că în anumite situații, noi de la Ministerul Apărării putem să punem la dispoziție nave pentru transportul aerian de urgență, dar nu am avut semnale că ar fi o situație, dar studiem că nu se știe foarte bine ce se întâmplă, nu se știe cum va evolua situația. Ați văzut contactele de internet au fost eliminate, se comunică doar pe canale diplomatice”, a spus ministrul Apărării.

Dîncu a mai spus că în momentul în care există o situație de urgență, autoritățile române sunt acreditate pentru misiuni de salvare, pentru a participa la chestiuni de protecție civilă în țară sau acolo unde sunt românii în străinătate în pericol.

”Tătucul națiunii” din Kazahstan ar avea zilele numărate. De numărat se ocupă Moscova

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite