De ce au stat Putin și Macron la o masă de 6 metri. Reuters: I-a fost frică să nu-i fure ADN-ul

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Reuters a aflat secretul mesei lungi la care au stat Vladimir Putin și Emmanuel Macron.

Negocierile dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron, de la Moscova, din 7 februarie, s-au desfăşurat la o masă de patru metri lungime, deoarece șeful francez a refuzat să facă un test rusesc pentru coronavirus, nedorind să-i fie "furat" ADN-ul.

Surse apropiate liderului francez au declarat pentru Reuters că dacă Emmanuel Macron ar fi trecut testul PCR rusesc, i-ar fi permis să stea lângă Vladimir Putin.

"Nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul președintelui"

"Știam foarte bine că asta însemna fără strângere de mână și acea masă lungă. Dar nu puteam accepta ca ei să pună mâna pe ADN-ul președintelui", a declarat una dintre surse, referindu-se la îngrijorările legate de securitate dacă liderul francez ar fi fost testat de medicii ruși.

Observatorii au fost surprinși de imaginile cu Macron și Putin stând la capetele opuse ale unei mese de 4 metri lungime pentru a discuta despre criza din Ucraina, unii experţi sugerând că Putin ar putea dori să trimită un mesaj diplomatic.

Dar, două surse care cunosc protocolul de sănătate al președintelui francez, au declarat pentru Reuters că Macron a avut de ales: fie să accepte un test PCR făcut de autoritățile ruse și să i se permită să se apropie de Putin, fie să refuze și să respecte apoi reguli de distanțare socială mai strictă.

VIDEO - Val de GLUME după întâlnirea dintre Putin și Macron. RÂZI cu LACRIMI. Cei doi lideri, într-un balansoar pentru copii

Întâlnirea dintre președintele rus, Vladimir Putin, și președintele francez, Emmanuel Macron, de luni, a stârnit o mulțime de glume în mediul online.

Paginile de Twitter s-au umplut de tot felul de imagini și videoclipuri în care cei doi politicieni, așezați la o masă lungă de șase metri pentru a discuta situația extrem de tensionată cu Ucraina și despre revendicările pe care Moscova le are față de Occident, au devenit subiect de meme-uri.

Discuția lui Macron cu Putin a durat cinci ore și jumătate și a avut ca scop detensionarea relațiilor dintre Rusia și Occident.

Masa foarte lungă de la care au dialogat cei doi lideri a stârnit, însă, un nou val de glume și meme pe internet. Liderul francez a vorbit despre "noi soluții, inovatoare" și "garanții concrete" și a spus că în următoarele zile și săptămâni vor fi contacte diplomatice intense.

Vezi VIDEO AICI

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel