Consumă apă de anghinare: arde grăsimile, scade colesterolul și detoxifică ficatul. Iată cum se face

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Consumă apă de anghinare, arde grăsimile, scade colesterolul și detoxifică ficatul. Sursa - pixabay.com
Consumă apă de anghinare, arde grăsimile, scade colesterolul și detoxifică ficatul. Sursa - pixabay.com

Pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos, putem consuma, pe tot parcursul zilei, o băutură din anghinare.

Anghinarea este o legumă cu frunze mici și verzi care, dacă este consumată în mod regulat în cadrul unei alimentații echilibrate, ne aduce numeroase beneficii.

Fiind bogată în fibre și apă, anghinarea ne ajută nu doar la satisfacerea poftei de mâncare, dar și  îmbunătățirea tranzitului intestinal și la arderea grăsimilor. Acest lucru se datorează proprietăților sale diuretice și purificatoare. Acest aliment  oferă, de asemenea, proteine, fosfor, potasiu.

Anghinarea este o legumă cu proprietăți deosebite. Spre exemplu, printre componentele sale se numără inulina, un carbohidrat, care se metabolizează lent în organism, foarte potrivit dacă suferi de diabet.

De ce cresc cazurile de intoleranţă alimentară?

Este bogată în fibre, care ajută la scăderea zahărului din sânge și la controlul nivelului de colesterol, precum și la combaterea constipației. Anghinarea conține cinarină, o substanță  care ne permite să stimulăm secreția biliară. În acest fel, este favorizată digestia grăsimilor și este intensificat efectul diuretic, care previne reținerea lichidelor.

Are mai puțin de 1% grăsime; are deci un aport caloric foarte scăzut.  Aceasta înseamnă aproximativ 22 de calorii la 100 de grame. Efectul său de slăbire se produce datorită a trei factori: conținutul scăzut de calorii, efectul său diuretic și capacitatea de a procesa și elimina grăsimile. 

Ne putem îmbolnăvi consumând cartofi prăjiți sau piure: "Mâncăm zahăr"

Anghinarea este o legumă care susține funcțiile ficatului, stimulează digestia și elimină grăsimile. Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficatul și rinichii. În plus, scade scad nivelul de colesterol din sânge, având proprietăți diuretice și purificatoare. Anghinarea ne apără de bolilor coronariene, cum ar fi ateroscleroza; purifică și regenerează ficatul.

Cum se prepară apa de anghinare?

Apa de anghinare este foarte ușor de preparat. Luăm două anghinare de mărime medie, foarte proaspete, aurii și sănătoase. Le spălăm bine și le tăiem în două. Într-o cratiță,  se pune un litru și jumătate de apă și se fierb cele două anghinare până se înmoaie.

Apa poate fi consumată călduță. În schimb, anghinarea poate fi mâncată. Cu un strop de ulei, sare și oțet, anghinarea devine un preparat sănătos și gustos.

Dr. Mihail: E un super aliment, inclusiv pentru diabetici, care îți aduce un plus de sănătate

Apa de anghinare se bea de 3 ori pe zi, 10 zile pe lună. Se repetă trei luni consecutiv. În acest fel, nu numai că vom slăbi, dar vom și detoxifica organismul. În aceste 10 zile vom avea o dietă bazată pe sucuri naturale, fructe, legume și alimente fără grăsimi. De asemenea, este indicat să facem mișcare cel puțin o jumătate de oră pe zi.

Apa de anghinare pe care am obținut-o ne ajunge toată ziua. O putem păstra la frigider, iar când o bem, putem adăuga puțin suc de lămâie și câteva frunze de mentă. Gustul este va fi mai plăcut, iar beneficiile sunt mai mari.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel