Cîțu: Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Premierul interimar Florin Cîţu, lider al PNL, a declarat marţi, după negocierile cu reprezentanţii PSD, că cele două partide ar trebui să propună o singură variantă de premier.

"Împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu numele de premier. (...) Este vorba de coaliţie, este un premier al coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. (...) Asta e soluţia cu care vom merge. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier", a arătat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului. 

Citește și: Negocieri Guvern. PSD merge maximal: Premier, Finanțe și taxa de LUX

Întrebat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte un premier de la PSD fie Marcel Ciolacu, fie Sorin Grindeanu, el a răspuns: "Nu am discutat aşa ceva. (...) PNL nu pune astfel de condiţii. Noi vorbim de principii. Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiţii. Eu văd că celelalte partide au tot felul de condiţii, ceea ce îmi arată mie că, de fapt, nu vor la guvernare, de fiecare dată când vin cu astfel de condiţii. Eu am văzut că USR îşi propune preşedintele partidului, PSD îşi propune preşedintele partidului. Cumva, când este vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie despre PNL, în forurile statutare ale PNL se va alege", a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

El a spus că, dacă PSD va veni cu propunerea de premier Sorin Grindeanu, aceasta este a social-democraţilor, nu a liberalilor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel