Cîţu: Noi susţinem ca toate pensiile în România să fie bazate pe contributivitate

radiodcnews Team | Dată: 07 dec 2021, 14:11 | Categorie: Politică

Florin Cîțu, președintele PNL, a vorbit despre reforma pensiilor în România. 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a declarat marţi că toate pensiile în România ar trebui să fie bazate pe contributivitate, menţionând că această măsură face parte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Agerpres.

"Noi susţinem ca toate pensiile în România să fie bazate pe contributivitate, pentru că există anumite categorii în România unde există restricţii pentru care nu pot să aibă venituri şi atunci bineînţeles că trebuie să ducem pe toată lumea pe contributivitate. Este un criteriu de la care nu abdicăm. În acelaşi timp, reforma pensiilor este în PNRR. Va trebui să fie implementată în 2023. Deci, tot sistemul de pensii, toate pensiile - în PNRR scrie foarte clar 'pensiile speciale sau pensiile de serviciu, toate vor trece pe sistem de contributivitate' - şi atunci se rezolvă această problemă pentru toate aceste categorii", a arătat el în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Parlamentului.

Reforma pensiilorFostul premier a menţionat că în 2023 va trebui implementată reforma pensiilor.

"Trebuie să găsim o soluţie. Aşa cum avem acele pensii pentru persoane care au lucrat, de exemplu, în anumite sectoare în economie, unde nu aveau contributivitate... Această reformă a pensiilor are mai multe obiective: să fie sustenabilă, să fie echitabilă şi să aibă acea limită de cheltuieli din buget, ca procent din PIB. (...) La Ministerul Muncii exista o echipă care se ocupa. Acum, Ministerul Muncii a trecut la PSD. Vom vedea cum să fie accelerată această reformă. Cred că în 2023 trebuie să fie implementată, atunci este milestone, deci avem tot anul viitor pentru a face reforma pensiilor", a precizat Cîţu. 

CITEȘTE ȘI: Cîțu s-a răzgândit: Reducerea temporară a TVA la gigacalorie, o măsură bună

După ce în vară excludea varianta reducerii TVA în energie, șeful PNL Florin Cîțu pare că a uitat principiile la care făcea referire atunci și este de acord cu reducerea TVA la gigacalorie.

”Nu vreau să umblăm la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revenim asupra lui”, spunea Cîțu, în luna august, referindu-se la reducerea TVA la energie.

Citește continuarea aici!

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite