Cîțu s-a răzgândit: Reducerea temporară a TVA la gigacalorie, o măsură bună

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
„Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul, pentru că înseamnă reducere de venituri. Dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, pute
„Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul, pentru că înseamnă reducere de venituri. Dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, putem discuta trei luni”, afirmă Florin Cîţu, referindu-se la reducerea TVA.

După ce în vară excludea varianta reducerii TVA în energie, șeful PNL Florin Cîțu pare că a uitat principiile la care făcea referire atunci și este de acord cu reducerea TVA la gigacalorie.

”Nu vreau să umblăm la sistemul fiscal pentru că după aceea este foarte greu să revenim asupra lui”, spunea Cîțu, în luna august, referindu-se la reducerea TVA la energie.

În ultima vreme, fostul premier a schimbat discursul și spune că reducerea temporară a TVA la gigacalorie la 5% poate fi o măsură bună.

Cîțu spune însă că subiectul trebuie discutat cu responsabilii Comisiei Europene.

„Este o discuţie, o propunere pentru două luni de zile să fie redus temporar TVA la gigacalorie la 5%. Am recomandat o discuţie cu Comisia Europeană dacă este ok, pentru că este o reducere de venituri. Orice reducere de venituri trebuie discutată cu Comisia Europeană. Trebuie discutat dacă măsura este ok. Din punctul meu de vedere dacă poate fi susţinută de buget pentru că înseamnă o reducere a veniturilor la buget, atunci poate să fie făcută", a afirmat Cîţu, la Senat.

El a precizat că această măsură a fost propusă de Ministerul de Finanţe, scrie mediafax.

„Eu mă uit doar dacă nu destabilizează bugetul, pentru că înseamnă reducere de venituri. Dar, dacă această reducere de venituri poate să fie compensată în altă parte şi dacă se va vedea în preţuri, este o măsură bună. (...) Iniţial au fost două luni, putem discuta trei luni”, a completat Florin Cîţu.

Citește și: Video | Prima ”autostradă nemțească” din România are 5,7 kilometri. Oficialii ne asigură că se va deschide până la Crăciun

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidele din coaliţia de guvernare vor ca România să aibă până la sfârşitul anului un buget de stat şi că vor veni cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii.

"Încercăm în acest moment ca până la sfârşitul anului să avem un buget de stat. Ministrul de Finanţe a plecat mai devreme, o să vină cu anumite impacturi pe anumite măsuri şi cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel