Video | Prima ”autostradă nemțească” din România are 5,7 kilometri. Oficialii ne asigură că se va deschide până la Crăciun

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Înainte de 20 decembrie vom circula pe drumul de intrare în țară dinspre Bulgaria, a anunțat secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Este vorba despre drumul de legătură DN5-Șoseaua de centură-Podul Prieteniei.

Autostrada în lungime de 5,72 de kilometri

Potrivit specialiștilor, este prima „autostradă nemțească” din România deoarece drumul expres a fost realizat din beton rutier, care s-a așternut prin turnare continuă. Datele tehnice arată că s-au turnat până la 1.300 de mc de beton pe zi.

Șoseaua va fi folosită de șoferii care pleacă din România sau vin din Bulgaria.

„Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400, în lungime 5,72 km, are scopul de a asigura conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare”, a explicat Irinel Ionel Scriosteanu.

Citește și: Coaliția ”semafor” s-a înțeles: Germania renunță la CĂRBUNE cu 8 ani mai devreme. Energia verde, prioritate MAXIMĂ pentru noul GUVERN

„S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt pe zona giratoriului din proximitatea punctului vamal Giurgiu. Se amplasează parapetul median și se montează sistemul anti-orbire. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală”, a anunțat secretarul de stat.

Lucrările au început în luna octombrie, 2021, și au costat 106,6 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel