Ciprian Ciucu i-a făcut portretul lui Nicuşor Dan: Nu e un primar poet... Ia greu decizii

Autorul articolului: Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Politică
foto PMB
foto PMB

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, l-a caracterizat pe primarul general Nicuşor Dan. 

"Este un primar bine intenţionat, căruia la nivel de principii şi de ce vrea să facă nu prea ai ce să-i reproşezi, care are o mare problemă de management şi leadership. Management înseamnă că trebuie să te ocupi şi de chestiuni cu prioritate care stau să cadă pe tine şi sunt foarte importante şi leadership înseamnă să vii cu anumite viziuni care să fie comune în tot oraşul şi să-i încolonezi în spatele tău pe ceilalţi primari. (...) Omul ăsta dedică extrem de mult timp Primăriei Generale, ştie în amănunt foarte multe lucruri la un nivel de detaliu (...) care nu-şi controlează propriul aparat, care nu are o echipă în spate să-i pună viziunea în aplicare", a spus Ciprian Ciucu despre Nicuşor Dan, sâmbătă, la Digi 24.

"Asta e problema mea cu primăria Capitalei"

"Cea mai complexă instituţie din România este Primăria Capitalei, cu cele mai mari probleme. (...) Un primar independent este mai dependent decât un primar partinic. Când eşti un primar partinic şi ai în spate oameni, echipă, forţă, voturi, inclusiv în Consiliul General sau Local, vii cu ceva şi pui pe masă. Când eşti independent, negociezi cu toate forţele politice. Eu nu i-am cerut lui Nicuşor Dan chestii până acum în interes personal pentru PNL (...) în afară de chestiuni ce ţin de administraţie şi dreptul de a face, că asta e problema mea cu Primăria Capitalei, eu sunt subdivizine de unitate administrativ-teritorială. Degeaba am banii, degeaba am proiectul, dacă nu am dreptul de a face", a adăugat Ciprian Ciucu. 

Îndemn pentru Nicuşor Dan 

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, îi recomandă edilului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să fie mai apropiat de PNL şi USR, dacă mai vrea sprijinul acestora pentru un nou mandat peste doi ani, scrie Agerpres.

"Recomand primarului general, dacă mai vrea sprijinul PNL cel puţin, să fie mai apropiat de conducerea PNL Bucureşti decât de Forţa Dreptei, care continuă să-şi facă cuiburi, diverse zone de influenţă pentru primarul general (...). Nu ar strica să aibă o relaţie mai apropiată şi cu USR. (...) Eu i-am spus şi lui Nicuşor Dan că proiectele de la Sectorul 6, pentru care am bani, dar nu am dreptul de a face, întârzie să apară pe ordinea de zi şi atunci începem să avem o problemă, pentru că mă simt blocat ori pentru faptul că nu-l preocupă subiectul şi nu-i pasă ori pentru faptul că poate simte o ameninţare (...), nu vine dinspre mine această ameninţare", a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24.

El a subliniat că îşi doreşte un primar general care, la rândul său, să-l susţină. "Cred că nu o să-i pese nimănui că nu a fost votat nu ştiu ce proiect de Consiliul General, o să-i pese că primarul nu a făcut, deci, din punctul meu de vedere, nu are nimeni ce să-mi reproşeze până acum", a adăugat Ciprian Ciucu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel