Bruxelles-ul pregătește lovitura pentru regimurile AUTORITARE din UNGARIA și Polonia

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Statele care beneficiază de cele mai mari sume de la bugetul UE / Sursa: Comisia Europeană
Statele care beneficiază de cele mai mari sume de la bugetul UE / Sursa: Comisia Europeană

Polonia ar putea pierde 130 de miliarde de euro, în timp ce Ungaria ar rămâne fără 40 de miliarde de euro.

UE ar putea ca, în următoarele câteva săptămâni, să pedepsească țările care nu aderă la standardele democratice prevăzute în Tratatele Uniunii Europene.

Oficialii intenționează să introducă un mecanism de evaluare, iar țările care nu respectă criteriile vor fi private de ajutorul de urgență în cazul unei pandemii, precum și de plăți din bugetul UE, care este în valoare totală de 1.000 de miliarde, scrie Bloomberg.

 

Domnia legii

 

Polonia, care s-a înfruntat cu Bruxelles-ul din cauza statului de drept, ar putea avea cel mai mult de suferit, în joc fiind mai mult de 130 de miliarde de euro, care ar trebui alocați din bugetul pe șapte ani al UE.

Ungaria este și ea într-o situație asemănătoare și ar putea pierde peste 40 de miliarde de euro.

UE a acuzat de-a lungul timpului guvernele de la Varșovia și Budapesta  de corupție și că au reorganizat în mod ilegal sistemul judiciar.

De asemenea, regimurile celor două țări sunt acuzate de nerespectarea principiului statului de drept al UE, o condiție cheie, prevăzut în Tratatele UE, inclus și printre criteriile de convergență de la Copenhaga.

Bruxelles se teme că fondurile sunt folosite de guverne pentru a submina democrația și a ataca blocul comunitar.

Citește și: Harry vrea să dea în judecată Guvernul britanic. Ar fi pentru prima dată în istorie! Nepotul reginei, nemulțumit de lipsa protecției poliției

Putin poate respira ușurat. Occidentalilor le este frică de un cutremur. Totuși, Vestul mai are câteva soluții la îndemână

Polonia este obligată să plătească Comisiei Europene 1 milion de euro pe zi, potrivit unei hotărâri judecătorești, pentru ”refuzul de a suspenda legea națională, care, în special, privește competența camerei disciplinare a Curții Supreme”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel