Bani pentru zile NEGRE. Șeful lui Dinamo Kiev, în Ungaria cu 17,6 MILIOANE în numerar. Surkis a plecat cu un Maybach BLINDAT

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev a plecat din Ucraina blindat. Și la propriu, și la figurat.

Patronul lui Dinamo Kiev a plecat din țară, în primele zile ale invaziei ruse, cu o mașină blindată și cu mai multe milioane de dolari, cash.

Totuși, Surkis a declarat ulterior că sprijină armata Ucrainei și condamnă agresiunea rusă.

Mai multe surse din poliție au oferit detalii privind plecarea din țară a lui Igor Surkis și a fratelui său Hryhoriy Surkis, care este și deputat în Rada Supremă (Parlamentul ucrainean).

Potrivit unui document al polițiștilor de frontieră, care a fost la dispoziția publicației UkrainskaPravda, frații Surkis ar fi plecat în Ungaria separat, cu două mașini, pe 26 februarie, între orele 22:40 și 23:00.

Sursele publicației au dezvăluit că frații Surkis ar fi ieșit din Ucraina fără să declare numerar la vamă, deși la punctul vamal ungar au procesat 17,6 milioane de dolari, în numerar.

Cele două limuzine ale fraților Surkis au trecut granița prin punctul de control Vylok, situat în districtul Berehiv, din regiunea Trancarpatia.

Parlamentarul Hryhoriy Surkis a ieșit la volanul unui Mercedes-Benz ML-500, împreună cu familia sa.

Fratele mai mic, Igor Surkis, a plecat într-o mașină blindată Maybach S650 cu Olga Romanova ( cetățean rus) și alți doi membri ai familiei.

Publicația notează că formalitățile de trecere a frontierei au fost efectuate de aceeași echipă de grăniceri care au înregistrat trecerea frontierei a Anastasiei Kotvițka unui alt politician ucrainean, care ar fi vrut să scoată din țară câteva valize cu aproximativ 30 de milioane de dolari, fără să îi declare.

Ce a spus Ihor Surkis

Pe 15 martie, clubul Dinamo Kiev a publicat un interviu cu patronul echipei. Acesta asigură că vor susține în continuare eforturile umanitare și a condamnat agresiune Rusiei.

Surkis a asigurat că sprijină financiar eforturile de evacuare a femeilor și copiilor din zonele în care au loc ostilități active și susține dorința tuturor celor implicați în club de a participa la apărarea Ucrainei.

„În ceea ce privește poziția mea personală, prefer să vorbesc mai puțin și să fac mai mult. Dar dacă trebuie să vorbim mai mult, nu sunt probleme: vecinul nostru, Federația Rusă, a comis o agresiune militară gratuită, brutală împotriva populației civile din Ucraina. Infrastructura și armata noastră sunt distruse. Cei din frunte sunt un exemplu de curaj și rezistență, mii de voluntari salvează copii și asigură spatele, iar afacerile ajută la finanțarea armatei și la furnizarea de refugiați”, a declarat Igor Surkis.

Hryhoriy Surkis (72 de ani) este parlamentar și face parte din partidul Platforma Opoziție - Pentru Viață și este, de asemenea, Președintele de Onoare al Federației de Fotbal din Ucraina.

Igor Surkis (63 de ani) este președintele clubului de fotbal Dinamo din 2002.

Citește și: PRINSĂ la graniță cu 30 de milioane de dolari CASH. Soția unui fost deputat ucrainean spune că totul e o ÎNSCENARE

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel