PRINSĂ la graniță cu 30 de milioane de dolari CASH. Soția unui fost deputat ucrainean spune că totul e o ÎNSCENARE

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Anastasia Kotvițka, soția fostului deputat al Frontului Popular Igor Kotvițky, a încercat să scoată din țară câteva valize de bani.

Presa ucraineană relatează că soția politicianului Igor Kotvițky a încercat să scoată, pe la granița cu Ungaria, câteva valize pline cu 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro din Ucraina.

Banii găsiți de polițiștii de frontieră maghiari nu fuseseră raportați autorităților vamale ucrainene, la ieșirea din Ucraina.

”Conform informațiilor operaționale, vameșii au surprins-o făcând contrabandă 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro peste granița de stat, la punctul de control Vilok din Ungaria. Banii erau în valize fără declarație și fără reglementări vamale”, se arată în comunicatul poliției.

Autoritățile au demarat urmărirea penală pentru că femeia nu a raportat sumele de bani cu care pleca din Ucraina. Potrivit legislației Ucrainei, pentru această faptă este prevăzută închisoarea de la trei la șase ani, scrie UkrainskaPravda.

Anastasia Kotvițka este soția fostului deputat al Frontului Popular, Igor Kotvițky , care este partenerul de afaceri al fostului ministru de interne Arsen Avakov, ministru între 2014 până în 2021.

Soția politicianului a trecut pe 14 martie, cu un Opel Vivaro pe la punctul de control „Raslice”, din regiune Transcarpatia. La volan, se afla un cetățean maghiar, iar printre pasageri erau Anastasia Kotvițka și mama ei, Halyna Kucher. La trecerea prin PTF ucrainean, persoanele nu au raportat nicio sumă de bani iar vameșii ucraineni nu au efectuat nicio inspecție.

Cu toate acestea, potrivit altor surse, s-ar părea că soția politicianului ar fi raportat 28,8 milioane de dolari și 1,3 milioane de euro la biroului vamal, probabil ”Tiszabecs” (Ungaria).

Omul de afaceri Seyar Kurshutov a scris pe Facebook că Anastasia Kotvițka a fost obligată să raporteze acele milioane pentru că au fost găsite de vameșii unguri, în timp ce vameșii ucraineni „nu au observat” valizele cu numerar.

Igor Kotvițky a spus că informația privind nedeclararea banilor este una falsă. Fostul cel mai bogat deputat ucrainean a spus că soția lui pleacă din Ucraina pentru că trebuie să nască, iar el a negat că avea 28 de milioane de dolari și 1,3 milioane de euro.

”Anastasía a plecat în urmă cu o săptămână pentru a stabili detaliile nașterii. Trebuia să se nască în Bucea, dar totul a fost bombardat acolo. Toți banii mei sunt în bănci ucrainene, nu am scos nimic”, a spus el, precizând că în prezent se află în Zakarpattia și ajută la ajutor umanitar în orașul său natal, Harkov.

Kotvițky, care a fost membru al parlamentului ucrainean între 2014 și 2019, este considerat unul dintre apropiații lui Arsen Avakov, ministrul de Interne din 2014 până în 2021.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel