Avioane franceze au fost urmărite de aeronave de luptă ruseşti deasupra Mării Negre (armata franceză)

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 09 dec 2021, 19:04 | Categorie: Politică
Avion Rafale
Avion Rafale

Avioanele de luptă rusești au hărțuit trei avioane militare franceze, aflate în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre.

 

Astfel, două avioane de luptă franceze şi o aeronavă de aprovizionare au fost urmărite joi de două avioane de luptă ruseşti în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre, a doua astfel de interacţiune survenită săptămâna aceasta.

Miercuri, un avion rus a escortat două avioane de război franceze, Moscova afirmând că scopul a fost de a le împiedica să intre în spaţiul aerian rus.

Astfel de incidente nu sunt noi, dar acum ele survin pe un fond de noi tensiuni între Occident şi Rusia în regiune.

Avioanele franceze participă la o misiune de observare a NATO

Expert în securitate: În momentul ăsta, timpul curge în favoarea Ucrainei și în defavoarea Rusiei / Rusia inventează realități
Un purtător de cuvânt al forţelor armate franceze, colonel Pascal Ianni, a declarat joi pentru Reuters că avioanele franceze participă la o misiune de observare a NATO în conformitate cu reglementările internaţionale."Cele două avioane franceze au detectat două avioane de luptă ruseşti care s-au apropiat, dar care nu perturbă sau împiedică progresul misiunii", a spus Ianni, adăugând că a fost vorba de o "comunicare strategică" din partea Moscovei pentru a arăta că avioanele sale se află în vecinătate. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite