Atac cibernetic în plină DESFĂȘURARE. Rusia merge înainte pe toate FRONTURILE. Bănci și instituții, puse la pământ

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică
Foto: pexels, RODNAE Productions
Foto: pexels, RODNAE Productions

Hackerii atacă site-ul ministerului ucrainean al apărării, precum și rețelele informatice a două bănci importante.

UPDATE, 16 FEBRUARIE, ora 16.00:

Atacul cibernetic asupra resurselor web ale statului continuă.

Șeful Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor Viktor Jora, spune că atacul continuă, dar situație este sub control, relatează Interfax-Ucraina.

Puterea medie a atacului, care este înregistrată de Sistemul de Acces Securizat la Internet al Serviciului de Comunicații Speciale de Stat, ajunge la zeci de GB/s”, a spus Jora. 

Potrivit acestuia, acest atac a fost pregătit din timp și a costat milioane de dolari. Șeful Ministerului Finanțelor crede că scopul atacului a fost de a destabiliza situația și de a semăna panică.

UPDATE, 15 februarie, ora 22.00:

Ministrul transformării digitale Mihail Fedorov a declarat că a fost contracarat un atac cibernetic asupra platformei de servicii digitale pentru cetățeni. Echipa care se ocupă de gestionarea portalului guvernamental care oferă servicii pentru cetățeni a respins atacurile hackerilor, care au fost lansate din patru țări - Rusia, China, Cehia și Uzbekistan.

 

Infrastructura informatică a Ministerului Apărării, dar și a băncilor PrivatBank și OshadBank, este sub un atac cibernetic în plină desfășurare, spun surse guvernamentale, pentru publicația ucraineană Pravda.

Autoritățile confirmă că atacul a început în jurul orei 15.00 și este unul extrem de puternic, și că un de atac de asemenea intensitate nu s-a mai întâmplat până acum .

Centrul ucrainean de securitate cibernetică a spus că Rusia ar putea fi în spatele acestui atac, scrie BBC, care citează Tass.

Clienții băncilor au semnalat că sunt probleme cu serviciile bancare, iar potrivit publicațiilor ucrainene unii clienți nu au internet banking, alții se pot autentifica, dar nu pot efectua tranzacții.

Unian notează că în dimineața zilei de 15 februarie, unii clienți PrivatBank au primit un mesaj că bancomatele instituției au încetat să mai funcționeze în masă. PrivatBank declara atunci că această informație nu este adevărată.

Ulterior aplicația mobilă „Privat24” a încetat să funcționeze, utilizatorii nu au mai putut intra în conturile de online banking. Privatbank raportează că acum a fost efectuat un atac DDoS (atac informatic ce blochează un anumit serviciu) asupra aplicației Privat24

Site-urile web ucrainene au fost afectate de atacuri cibernetice și în luna ianuarie, Rusia negând orice implicare.

Citește și: Ziua - Z pentru Ucraina. Zelenski avertizează CETĂȚENII: Ziua ATACULUI va fi pe 16 februarie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel