Aripa Orban a demisionat din PNL: ”Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a partidului va veni cu noi”

Antonio Grigore |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

În ziua în care deputații l-au ales pe Marcel Ciolacu ca președinte al Camerei Deputaților, pe locul lăsat liber de Ludovic Orban, fostul șef al PNL a anunțat că a demisionat din partid, fiind urmat de 16 senatori şi deputaţi.

Orban, care a spus că va înființa un nou partid, a avut câteva cuvinte și pentru președintele Iohannis.

Printre demisionari se află Ionel Dancă şi Adrian Oros. Acesta din urmă a acuzat că actuala echipă "a călcat în picioare" atât tradiţia, cât şi istoria PNL, transformându-l într-un partid "nefrecventabil".

Un nou partid

Fostul președinte al partidului, însoțit de un grup de senatori și deputați liberali, a anunțat că va înființa o nouă formațiune politică, scrie mediafax. Demersurile vor fi inițiate săptămâna viitoare.

Fostul lider liberal a mai spus că gestul său și al celor 16 parlamentari va fi urmat de numeroși alți membri PNL din toate structurile partidului.

„Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a partidului va veni cu noi”, a spus Orban.

Citește și: Ziua Președinților. Șefii PSD și PNL preiau conducerea celor două camere ale Parlamentului

Președinte-chiriaș

 Ludovic Orban a declarat marți că președintele Klaus Iohannis, pe care l-a numit chiriașul de la Cotroceni, trebuie „să-i slugărească” pe PSD-iști ca să nu se ajungă la referendum: „Dacă se întoace la popor, mandatul lui va înceta înainte de termen”.

Acesta spune că scopul lui Klaus Iohannis este să distrugă PNL.

„Așa cum Emil Constantinescu a făcut tot ce a putut să-și distrugă partidul care l-a scos președinte, așa cum Traian Băsescu și-a distrus aproape partidul care l-a scos președinte, și Klaus Iohannis are același obiectiv să distrugă partidul care l-a scos președinte”, a mai spus Orban.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel