48 de ore de carantină pentru toate coletele din străinătate. În Beijing nu mai intră nimic neverificat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Capitala chineză, Beijing, a decis să pună în carantină pentru 48 de ore toate coletele sosite din străinătate, măsură menită să prevină răspândirea COVID-19, deşi OMS consideră că transmiterea noului coronavirus prin intermediul suprafeţelor este puţin probabilă.

Regimul de la Beijing menţine o politică sanitară de zero infecţii, cu preţul unei monitorizări stricte a deplasărilor şi limitării drastice a intrărilor în ţară, efectuând de asemenea şi testări extinse. Totuşi, cazuri sporadice de COVID-19 sunt semnalate constant.

Potrivit ediţiei de luni a ziarului Global Times, citat de agenţia EFE, la centrul de procesare a coletelor sosite pe calea aerului la Beijing sosesc zilnic din străinătate circa 120.000 de pachete. Acestea sunt dezinfectate şi trebuie să rămână acolo 48 de ore înainte de a fi predate destinatarilor.

Produsele congelate, principala țintă



Unele focare de COVID-19 au fost puse în această ţară pe seama unor pachete sosite din străinătate, în special a unora cu produse congelate.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), probabilitatea infectării prin atingerea unui pachet, congelat sau nu, este foarte redusă, COVID-19 fiind o boală cu transmitere mai ales aerogenă.

Talibanii impun reguli noi: Femeile nu mai pot apărea în seriale TV

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel