Talibanii impun reguli noi: Femeile nu mai pot apărea în seriale TV

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Femeilor afgane  le-a mai fost interzisă o activitate: acestea nu pot apărea în seriale și producții TV. 

Femeilor li s-a interzis să apară în producțiile de televiziune din Afganistan, conform noilor reguli impuse de guvernul taliban, relatează BBC, citat de DCNews. 

De asemenea, jurnalistele și prezentatoarele vor fi obligate să își acopere capul când apar pe ecran, deși regulile nu spun ce vestimentație trebuie folosită.

Reporterii spun că unele dintre reguli sunt vagi și interpretabile.

Opt reguli noi

Cel mai recent set de legi ale talibanilor, care au fost emise canalelor de televiziune afgane, conține opt reguli noi. Acestea includ interzicerea filmelor considerate împotriva principiilor Șariei, sau a legii islamice, și a valorilor afgane, în timp ce filmările cu bărbați care expun părți intime ale corpului sunt interzise.

Comedia și spectacolele de divertisment care insultă religia sau pot fi considerate ofensatoare pentru afgani sunt de asemenea interzise. Talibanii au insistat ca filmele străine care promovează valorile culturale străine să nu fie difuzate.

Dramele  primează la televiziunile afgane

Fetele, obligate să renunțe la școală

Gruparea militantă islamistă, care a preluat controlul după plecarea forțelor americane și aliate, a instruit aproape imediat fetele și tinerele să rămână acasă și să renunțe la școală. În timpul guvernării lor anterioare din anii 1990, femeilor li s-a interzis accesul la educație și la locul de muncă.

Decizia anterioară a talibanilor de a ordona fetelor și tinerelor să rămână acasă de la școală a făcut din Afganistan singura țară din lume care interzice pentru jumătate din populație educația. 

Primarul capitalei, Kabul, le-a spus, de asemenea, angajatelor din aparatul municipal să stea acasă, cu excepția cazului în care locurile lor de muncă nu pot fi ocupate de un bărbat.

Citește și: Probleme cu tichetele de vaccinare. Nu mai sunt bani?

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel