Zi MARE pentru UDMR. Are alegeri...în Ungaria. Cum se implică partidul în alegerile organizate de Orban

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Astăzi au loc cele mai strânse alegeri din Ungaria.

După 12 ani de guvernare, premierul naționalist al Ungariei, Viktor Orban, trebuie să treacă cel mai geru test electoral. 

Alianța celor șase partide din opoziție, inclusiv Jobbik - foștii parteneri de guvernare ai lui Orban, se află acum mai aproape ca niciodată de partidul FIDESZ.

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Zavecz Research, FIDESZeste în frunte cu 39%, față de 36% pentru opoziție, în timp ce 20% dintre alegători se declară nehotărâți.

Liderul opoziției, conservatorul Peter Marki-Zay, în vârstă de 49 de ani, a prezentat alegerile ca pe o opțiune pentru maghiari între Est și Vest.

Pagina de Facebook a UDMR - portal de informare pentru alegerile din Ungaria

Votul pentru parlamentarele din Ungaria se desfășoară și pe teritoriul României, cu directa implicare a UDMR.

Astfel, postările din ultimele zile de pe pagina oficială de Facebook a UDMR au ca obiect cvasi-exclusiv alegerile din Ungaria.

Cetățenilor cu drept de vot li se explica, în limba maghiară și engleză, că puteau depune votul prin corespondență chiar și la sediile UDMR. De asemenea, formațiunea politică este foarte activă în a răspunde și acuzațiilor lansate de opoziția ungară. 

”Pe 2 aprilie, între orele 8 și 17, puteți aduce plicul (cu buletinul de vot n.r.) la birourile UDMR și Eurotrans (fundație ce gestionează procesul alegerilor din Ungaria n.r.), vă vom ajuta să faceți ca votul dumneavoastră să ajungă la timp! Spune-le și prietenilor tăi!
Plicurile se pot depune la Consulatul General (de la Cluj n.r.) pe 2 aprilie, între orele 22, și 3 aprilie între orele 18-19!”, se arată într-o postare a UDMR.

Episodul ”Buletinele arse”

Într-o postare recentă, UDMR a reacționat și la informațiile apărute zilele trecute. Mai multe fotografii arătau presupuse buletine de vot arse, care au fost aruncate pe un câmp lângă Târgu Mureș. Candidatul opoziției din Ungaria, Marki-Zay Peter, a pus fapta pe seama susținătorilor lui Viktor Orban și a partidului FIDESZ

Reprezentanții UDMR susțineau că cererea opoziției ungare de a anula buletinele de vot prin corespondență este ”inacceptabilă și lipsită de temei”.

”Astăzi (31 aprilie n.r.) au apărut filmări în presa din Transilvania și Ungaria care arată buletinele de vot aruncate în jurul localității Livezeni din județul Mureș, adunate în saci.
UDMR condamnă acuzațiile care sugerează că aici a fost fraudă electorală.
De asemenea, considerăm inacceptabilă și lipsită de temei cererea partidelor de opoziție din Ungaria, și anume că voturile dincolo de toate granițele trebuie anulate.
(...) aceasta este o provocare clar organizată, al cărei scop este de a discredita voturile dincolo de graniță.
Cine se află în spatele provocării încearcă să manipuleze opinia publică în cel mai josnic mod. Cu siguranță respingem acest lucru!”, se mai spune în comunicatul UDMR, postat pe Facebook, în limba maghiară.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel