Zelenski, prețuri mari la petrol: E greu de EXPLICAT când nu ai război. Toate ACESTEA trec în plan secund

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a vorbit cu reporterii publicației Bild.

Volodimir Zelenski a vorbit despre războiul ”sângeros al lui Putin”, așa cum este numit de jurnaliștii publicației germane Bild, care au realizat un interviu cu președintele ucrainean.

”Ze” confirmă că a rămas în țară pentru a se opune invaziei rusești.

”Aș fi putut scăpa cu mult timp în urmă sau cel puțin să fiu în siguranță, dar ei (familia n.r.) mă înțeleg și îmi susțin decizia. (...) De ce să-ți fie frică? Ceea ce s-ar fi putut întâmpla mai rău s-a întâmplat deja. Ce poate fi mai rău decât oamenii care și-au pierdut copiii?”, declară acesta, care ține să-i asigure pe jurnaliști ”Dar credem în viitor. Nu ne vom da bătuți, nu ne vom vinde pământul”.

Președintele confirmă că în Mariupol situația este mai mult decât dramatică. ”Este o catastrofă umanitară. Coloane de ajutor umanitar au fost trimise din diferite orașe ale țării noastre, dar se trage asupra lor, iar soldații ruși nu le lasă să treacă”, spune Zelenski.

”Adevărata valoare a vieții este că trăiești”

Întrebat dacă este dezamăgit de decizia cancelarului Olaf Scholz, care se opune încă embargoului asupra importurilor de petrol și gaze din Rusia, liderul de la Kiev recunoaște că fiecare stat se gândește la proprii cetățeni.

”Vedem câțiva pași cu care ne susține Germania, Nord Stream 2, sancțiuni și așa mai departe. Vedem ce face Germania.(...) Tocmai am primit vestea că un spital de copii din Mariupol a fost atacat. Dacă racheta a lovit un spital de copii din Germania, ce s-ar întâmpla atunci?”

Referindu-se la prețurile mari la gaze și petrol, Zelenski spune că că totul ține de unghiul din care privești problema.

Vezi tu, există anumite valori care sunt foarte greu de explicat până când nu există un război în propria ta țară. Atunci nu te mai gândești la reforme. Nu crezi că vrei să cumperi sau să reglementezi ceva în legătură cu creșterea prețurilor la gaz sau energie electrică. Nu te mai gândești la posibilitatea de a economisi pentru a pleca in vacanță. Nu vezi că impozitele cresc în fiecare an. Toate acestea trec în plan secund când începe războiul și nu mai sunt o prioritate.

Aceasta nu este adevărata valoare a vieții. Adevărata valoare a vieții este că trăiești, nu ești ucis.

Și asta trebuie să facă Europa: să protejeze viața simplă și să pună pe primul loc valorile adevărate.”, conchide președintele Zelenski.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel