Zelenski: Nu am folosi NICIODATĂ arma nucleară. Oricine ar fi vrut să atingă acel BUTON, era eliminat de societatea noastră

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Politică

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut în seara de 23 aprilie o conferință de presă la metroul din Kiev.

Volodimir Zelenski crede că Rusia va folosi arme nucleare dacă conducerea de la Kremlin ar pierde contactul cu realitatea, ”dar nu vrem să credem asta”, a subliniat președintele Ucrainei.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată în metroul din Kiev, Zelenski a răspuns dacă consideră că Rusia ar putea folosi arme nucleare și în ce condiții.

„Nu cred că în lumea de azi o persoană rațională poate folosi arme nucleare. Eu cred că acest lucru poate fi făcut doar atunci când o persoană pierde contactul cu realitatea, cu rațiunea. Prin urmare, dacă conducerea Federației Ruse nu a pierdut complet contactul cu realitatea, nu vor putea și nu vor folosi arme nucleare. Dar poate Rusia (să utilizeze arme nucleare - n.r.)? Ar putea. Dacă cred asta? Nu vreau să cred în astfel de lucruri, vă spun sincer", a spus președintele.

Cum ar fi fost dacă

Întrebat fiind cum s-ar fi scris istoria dacă Ucraina ar fi deținut arme nucleare, Zelenski a spus că țara sa nu ar folosi niciodată astfel de arme.

„Singurul lucru care este nedrept este că, deoarece acești oameni (conducerea Federației Ruse - n.red.) sunt practic capabili să facă astfel de pași (utilizarea armelor nucleare - n.red.), ei cred că alții pot face la fel. Deci, dacă ar fi existat (în Ucraina - n.red.) astfel de arme, riscurile ca Rusia să declanșeze războiul ar fi fost minimizate. Cred că da”, a subliniat președintele.

El a spus că, în orice caz, chiar dacă Ucraina ar fi avut astfel de arme, nu le-ar fi folosit niciodată. "Acest lucru este imposibil, pentru că suntem oameni raționali. Orice lider al statului nostru, dacă doar s-ar fi gândit să atingă acel buton, ar fi eliminat de societatea noastră. Eu aș fi fost primul dintre cei care ar fi oprit un astfel de lider", - a subliniat Zelenski.

„Nu vor fi 10-20 de ani”. Vom relua controlul asupra teritoriilor pierdute de îndată ce vom avea arme

Președintele Zelenski a declarat că Ucraina va redobândi controlul asupra teritoriilor ocupate de ruși de îndată ce va avea suficiente arme pentru a face acest lucru.

El a spus acest lucru în timpul unei conferințe de presă la stația centrală de metrou din Kiev.

„ Tot ceea ce distrug ei și tot ceea ce ocupă ei, Doamne ferește, vom întoarce totul. Și nu va fi vorba de 10-20 de ani sau nu de războiul de opt ani din 2014. Va fi întrebarea dacă vom avea arme. De îndată ce va fi suficient, de îndată ce va fi suficient, credeți-mă, vom redobândi imediat acel teritoriu care este ocupat temporar”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai menționat că Forțele Armate ale Ucrainei redobândește toate zonele în care este posibil acest lucru.

„Dar acum vedem o schimbare în partenerii noștri occidentali. Văd în special o schimbare a vitezei în Statele Unite. Și dacă această viteză crește, așa cum ni s-a promis, dacă pașii coincid cu cuvintele, sunt sigur că vom putea să ne recuperăm teritoriile cât mai curând posibil”, a subliniat președintele.

Ce a mai spus Zelenski

- Negocierile cu Federația Rusă vor fi oprite în două situații: dacă luptătorii ucraineni nu vor fi lăsați în viață de trupele ruse și dacă Rusia organizează pseudoreferendumuri în regiunea Herson (sud);

- Zelenskyi a comparat acțiunile Rusiei cu cele ale naziștilor: ”Ce au făcut rușii, oameni uciși, torturați, violență împotriva copiilor mici, viol, tot ce s-a întâmplat este nazism

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel