Zece utilizări mai puțin cunoscute ale mierii de albine. Bogată în vitamine şi minerale, mierea este un remediu excelent pentru sănătate

Autorul articolului: Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Zece utilizări mai puțin cunoscute ale mierii de albine. Bogată în vitamine şi minerale, mierea este un remediu excelent pentru sănătate
Zece utilizări mai puțin cunoscute ale mierii de albine. Bogată în vitamine şi minerale, mierea este un remediu excelent pentru sănătate

Mierea de albine este un aliment energizant care ar trebui să fie prezentă în fiecare zi în alimentația noastră. Mierea conține  zaharuri simple digerabile, enzime, vitamine și  minerale. Mierea este un aliment complet, utilizat în aproape toată lumea şi în diverse scopuri de mii de ani. Poate fi folosită atât pentru uz intern, cât şi extern.

Dulce, parfumată şi vâscoasă, mierea este unul dintre cele mai sănătoase produse, recunoscută pentru numeroasele ei beneficii. Bogată în vitamine, antioxidanţi şi minerale, mierea naturală poate fi folosită cu succes nu doar în alimentaţie, ci şi pentru uz extern.

 

Iată câteva utilizări mai puţin cunoscute ale mierii:

 

Conservarea fructelor. Pentru fructele dulci, va fi potrivit un sirop format din două părți egale de apă și miere. Pentru fructele acide, folosiți două părți de miere și una de apă. Doar amestecați bine cele două componente (mierea și apa) și acoperiți bine fructele cu acest sirop. Desigur, recipientul trebuie să fie închis etanș.

Balsam pentru păr. Adăugaţi o linguriţă de miere naturală într-un litru de apă caldă, dizolvaţi-o, apoi clătiţi-vă cu acest amestec părul proaspăt spălat. Rezultatul va fi un păr plin de strălucire, hidratat şi fără fire rebele.

Catifelează pielea. Spălatul pe faţă cu miere face bine tenului, deoarece acest produs are proprietăţi antibacteriene, conţine antioxidanţi şi nutrienţi care o hidratează. Puneţi în palma umedă puţină miere, adăugaţi câţiva stropi de apă caldă, apoi întindeţi-o pe faţă, masând uşor cu mişcări circulare. La final, clătiţi cu apă din abundenţă.

Combate paraziţii intestinali. O băutură pe care o puteţi prepara foarte uşor acasă, din ingrediente naturale, este un bun tratament ne-medicamentos împotriva viermişorilor. Amestecaţi în părţi egale miere, oţet şi apă, apoi beţi pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă. 

Vindecă rănile. Având acţiune antimicrobiană, mierea poate fi folosită pentru a trata leziunile pielii. Produsul natural, fără impurităţi, pe aplică pe zona afectată.

Te scapă de acnee. Aplicaţi puţină miere pe zona cu acnee, curăţată în prealabili, lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, apoi clătiţi. 

Hidratează pielea. Mierea ajută la hidratarea pielii, aşa că o puteţi înlocui sărurile şi uleiurile de baie cu un amestec realizat din trei linguri de miere şi două de ulei de măsline, pe care să îi adăugaţi în apa din cadă.

Efect calmat. Îndulceşte o cană cu ceai de muşeţel, fenicul ori lavandă cu o linguriţă de miere sau realizează un amestec din miere, ghimbir şi puţin suc de lămâie.

Pentru combaterea insomniei. Mierea este potrivită și pentru cei care au dificultăți în a adormi. O linguriță de miere, amestecată cu un vârf de cuțit de sare, luată cu o oră înainte de culcare vă va ajuta să adormiți mai repede.

Pentru picioare. După o zi plină, umpleți cada cu apă fierbinte și turnați patru linguri de miere în ea. Vă va ajuta să vă ralexați și să scăpați de stres și oboseală.

[citeste si]  Prăjitură din dovleac și stafide. Un desert delicat și parfumat, care dispare rapid de pe masă

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel