William și Kate, FORȚAȚI să-și anuleze vizita în Belize. Localnicii, protest împotriva ”colonialismului”: Nu vrem ca ei să aterizeze pe pământul nostru

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Politică

William și Kate au anulat aseară prima mare angajament din turneul lor în Caraibe.

Cuplul regal trebuia să înceapă mâine vizita în Belize dar locuitorii unei comunități locale, Indian Creek, au organizat un protest, descriind vizita drept „colonialism” și o „palmă peste față”. 

Ducele și ducesa de Cambridge sunt angajați într-un turneu cu ocazia celebrării jubileului de platină al Reginei.

Cuplul plănuia să viziteze ferma de cacao Akte'iL Ha de la poalele munților Maya, un exemplu de agricultură durabilă.

Daily Mail Problema este că satul Indian Creek este în conflict deschis cu ONG-ul patronat chiar de Ducele de Cambridge, Flora and Fauna International.

De asemenea, sătenii sunt deosebit de revoltați că elicopterul lui William și Kate a primit permisiunea de a ateriza pe terenul lor de fotbal fără nicio consultare cu comunitatea. 

Sebastian Shol, președintele satului Indian Creek, a declarat: „Nu vrem ca ei să aterizeze pe pământul nostru, acesta este mesajul pe care vrem să-l transmitem. Ar putea ateriza oriunde, dar nu pe pământul nostru.

De asemenea, liderul tinerilor din sat, Dionisio Shol, a spus că modul în care a fost gestionată vizita ridică problema „colonialismului”.

”Organizatorul a spus că trebuie să-i lăsăm să folosească terenul de fotbal și că oamenii trebuie să se îmbrace bine.

Dar nu au vrut să dezvăluie cine. În cele din urmă, cineva a spus că prințul William a venit în satul nostru. Aceștia sunt oficiali de nivel înalt, îi respectăm, dar trebuie să respecte și liderii comunității”, a spus Dionisio Shol.

Palatul Kensington nu a comentat, dar consilierii au confirmat că vizita a fost abandonată și că cuplul are pregătite aranjamente alternative.

 

 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel