Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS, în locul lui va merge Serghei Lavrov.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va fi prezent la summitul BRICS din august din Africa de Sud prin "acord comun", a anunţat miercuri preşedinţia sud-africană, informează Agerpres, citând Reuters.

Rusia va fi reprezentată la Johannesburg de ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a transmis preşedinţia sud-africană printr-un comunicat.

Africa de Sud ar fi obligată să pună în executare mandatul de arestare emis pe numele lui PutinAfrica de Sud se afla în faţa unei dileme în calitate de gazdă a summitului BRICS întrucât, ca membru al Curţii Penale Internaţionale (CPI), ar fi fost obligată, teoretic, să pună în executare mandatul de arestare al CPI care îl vizează pe preşedintele rus.

Liderii Braziliei, Indiei, Chinei şi Africii de Sud - restul statelor din grupul BRICS - vor fi prezenţi la summit, a precizat administraţia prezidenţială sud-africană.

Ce este BRICS

BRICS este un acronim care reprezintă un grup de cinci țări importante din punct de vedere economic: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Inițial, termenul "BRIC" a fost folosit pentru a descrie doar primele patru țări menționate (Brazilia, Rusia, India și China), iar acestea au fost recunoscute pentru creșterea lor economică rapidă și potențialul lor de a deveni importante puteri globale în secolul XXI.

Grupul BRICS a fost oficial format în 2006, iar Africa de Sud s-a alăturat în 2010, schimbând acronimul de la BRIC la BRICS. Aceste cinci țări sunt considerate a avea influență semnificativă în economia globală și în politică și cooperează pentru a promova cooperarea economică și dezvoltarea sustenabilă între ele.

Membrii BRICS se întâlnesc anual la summituri și colaborează în diverse domenii, inclusiv comerț, finanțe, tehnologie, educație, sănătate și schimburi culturale.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel