Virgil Popescu: Şi eu UIT să sting lumina după ce ies din cameră, dar mă întorc!

Autorul articolului: Giorgiana Croitoru | Dată: 09 feb 2022, 08:46 | Categorie: Politică
Foto: Facebook Virgil Popescu
Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că românii ar trebui să îşi schimbe comportamentul, în privinţa consumului de energie.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a recunoscut că mai lasă luminile aprinse în camera din care iese şi apoi îşi aduce aminte şi tot nu se duce să le stingă.

"Cred că ar trebui să ne schimbăm uşor uşor comportamentul, pentru că este spre binele nostru", a mai spus ministrul, precizând că acest tip de comportament se va vedea în consumul casnic, citează DC Business.

El a explicat că cetățenii europeni, cei din Vest, fac lucrul acesta de mult.

"Este spre binele nostru și se va vedea în eficiența consumului casnic, de exemplu", a mai explicat ministrul.

În plus, Virgil Popescu a dat asigurări că Guvernul va veni cu noile măsuri privind facturile la energie, până în luna aprilie, precizând că se vor înțelege în coaliție pe acest subiect.

”Lucrăm la minister și în Guvern, cu colegii miniștri, cu ANRE, pe mai multe scenarii. Acum, ca să vedem care e cel mai bun scenariu, lăsați-ne să îl finalizăm, cu certitudine o să avem o soluție înainte de 1 aprilie, pe care să o implementăm de la 1 martie”, a spus ministrul Energiei, arătând că nu s-a luat încă o decizie.

Ministrul Energiei a mai afirmat că se așteaptă ca prețul la gaz să scadă, după ce trece iarna, pentru că nu va mai fi același consum.

Scandalul facturilor. Țara arde și ANRE vrea "educarere şi informare" cu bloggeri și influenceri pe 3 milioane de lei

Autoritatea Națională pentru Reglementarea în Domeniul Energiei (ANRE) cheltuie 3 milioane de lei pentru o campanie publicitară care se va desfășura pe toate canalele media, de la TV, radio cât și online.

În plin scandal al facturilor calculate greșit, al scumpirilor uriașe la energie electrică și gaze naturale și la mai mult de doi ani de când prețurile s-au liberalizat la electricitate iar la gaze în urmă cu un an, ANRE a decis, în februarie 2022, că ar fi bine să informeze populația printr-o ”Campaniei media de educare şi informare a consumatorilor finali de energie electrică şi gaze naturale cu privire la drepturile lor”, arată DC Business.ro

ANRE, pentru servicii de publicitate, scoate din buzunar 3 milioane de lei (600.000 de euro) pentru: ”servicii complete pentru desfăşurarea, producţie materiale de promovare şi difuzare în mass-media audiovizuală, mediul on-line și social media”, se spune în documentele depuse în SEAP.

Campania se va desfăşura în mass-media audiovizuală: - difuzarea spot-urilor audio pe posturi radio şi video pe televiziuni, se vor distribui materiale în presa online.

ANRE vrea să implice și influenceri și bloggeri care să participe la întâlniri online. Google va fi și el beneficiar al acestei campanii care se va derula și în Google Ads în Rețeaua de Display Google pe site-uri ce difuzează ştiri de specialitate (aferente sectorului energiei), ştiri sociale și generale. 

Campania se va desfășura și pe cele mai importante rețele de socializare precum Facebook, Youtube, LinkedIN.

Campania se va desfășura până în luna noiembrie 2022.

Explicațiile ANRE... Citește mai departe, în EXCLUSIVITATE, pe DC Business.ro

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite