Viorica Dăncilă a chemat oameni în stradă să cânte pentru pace - Video

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Politică
Viorica Dăncilă a chemat oameni în stradă să cânte pentru pace / Foto: Facebook Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă a chemat oameni în stradă să cânte pentru pace / Foto: Facebook Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a organizat un marș în Brașov, dar și în alte două orașe.

Viorica Dăncilă, fost premier și actuala președintă al partidului NOI, a organizat plimbări în marile orașe din România unde a cântat pentru pace, în fruntea unei coloane de aproximativ 50 de oameni, transmite Realitatea Plus.

Oamenii pe care i-a chemat în stradă au fost toți îmbrăcați în tricouri mov, culoarea partidului pe care îl conduce acum, și aveau și pancarte pe care erau scrise mesaje de pace. Anterior, fostul consilier BNR, Viorica Dăncilă, a organizat astfel de plimbări și la Cluj sau Sibiu. 

Reamintim că la finalul lunii martie, Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR. Ea a fost angajată în 2021 pe postul de consultant al guvernatorului Mugur Isărescu. Dăncilă a demisionat și din PSD și a ales să pornească la drum alături de un nou partid politic - NOI (Națiune, Oameni, Împreună). Legat de demisia din PSD, fostul premier afirma că nu rezonează cu deciziile actualei conduceri a partidului aflat la guvernare.

Anunț în direct la DCNews! Viorica Dăncilă: ”Voi CANDIDA”

Invitată în emisiunea realizată de DC News și  moderată de analistul politic Bogdan Chireac, Viorica Dăncilă a făcut în premieră marele anunț: ”Voi candida”

Întrebată dacă noul partid înființat, NOI, va avea un candidat la alegerile prezidențiale, aceasta a răspuns ”categoric da”, însă nu a venit cu precizări în ceea ce privește numele posibilului candidat. 

”Nu pot (să spună numele candidatului la prezidențiale n.r.), nu pentru că nu vreau. Nu putem pentru că trebuie să vedem cum evoluează partidul, cine se bucură de mai multă susținere... sunt mai mulți factori care condiționează alegerea candidatului pentru prezidențiale”, a declarat Viorica Dăncilă.

”Ceea ce pot să vă spun este că voi candida pe o listă. Că va fi parlamentară, europarlamentară, nu știu, dar voi candida pe o listă”, a precizat Viorica Dancilă, președintele partidului NOI.

Viorica Dăncilă dă cărțile pe față după întoarcerea în politică: ”Credeam că drumul meu va fi în BNR”. De ce a făcut pasul

"Sincer, nu credeam că voi mai reveni în politică. Am pornit atunci pe alt drum, am mers la BNR în cadrul biroului de sustenabilitate şi economie verde. Erau lucruri care efectiv erau de interes pentru România, erau de interes pentru Europa.

Am lucrat foarte mult acolo cu o echipă foarte bine pregătită şi credeam că drumul meu va fi în cadrul BNR. Am făcut acest pas pentru că sunt un bun român, sunt un om care îşi iubeşte țara, sunt un om care nu poate doar să privească, să fie simplu spectator la declinul din vieţile noastre, la declinul în care este România în momentul actual.

Atunci, am hotărât, după ce m-am consultat cu familia, să fac din nou un pas în politică. Am venit lângă o echipă de oameni tineri, implicaţi, cu un plan social bun, oameni care sunt profesionişti în domeniul lor de activitate, dar care au înţeles şi ei că a sta departe, de multe ori, înseamnă a contribui la lucrurile negative pentru ţară şi pentru oameni. După ce am avut mai multe discuţii - prima dată am spus că nu mă întorc în politică - am hotărât să vin alături de această echipă şi să lupt pentru binele ţării mele", a spus Viorica Dăncilă la DCNews TV.

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru şi lider al PSD, a fost aleasă preşedintele Partidului "Naţiune Oameni Împreună - Noi", cu 247 de voturi "pentru" din cele 251 valabil exprimate la primul congres al acestei formaţiuni politice.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel